Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv

Pressi

Pressipalat – Bordson: ”Kotikaupunkini Minnesotassa on suomalaisseutua”

Kerhoradion poiminnat HPK:n mediatilaisuudesta tiistailta:

Antti Pennanen:

– Hyvä vieraspeli Turussa. Puolustettiin hyvin ja hyökkääminen oli vastuullista. Varmasti olisi paremmalla syöttämisellä ja viimeistelyllä olisi tullut vielä parempi tulos. Kahden erän jälkeen meillä oli jo 40 laukausta, joista puolet ohi.

– Huomenna tulee kova KooKoo vastaan, joten vaatimustaso nousee. Tempo ja intensiteetti kasvaa pienemmän kaukalonkin takia. Hyvä testi meille. Ihan hyvässä vaiheessa olemme nyt kolmen voiton jälkeen.

– Rob Bordsonilla on hyvät perustaidot ja hyvä pelikäsitys. Eilenkin oli paljon positiivista: muutama hyvä paikka ja loi paikkoja, ylivoimalla hyvä tempo ja rytmi. Tämä viikko näyttää lisää, kun hän sopeutuu uusiin oloihin.

– Pelaajasiirroissa otan yleensä kantaa vahvemmin pelaajiin, jotka olen nähnyt ja tunnen. Niissä roolini on aktiivisempi. Mutta viime viikko siirtorajan kynnyksellä oli spesiaalitapaus, kun oli paljon pelaajia liikenteessä ja tarjolla olevista valitaan. Isot seurat vievät pelaajia edeltä, ja siitä lista lyhenee. Mutta tässä tapauksessa Mika Toivolalla oli hyvät tiedot Robista ja niihin oli helppo luottaa. Valinta lähtee siitä, mikä joukkueen pelistä puuttuu ja mitä peli kaipaa. Yhteistyössä toimitaan, mutta Toivola tekee viime kädessä päätöksen ja kantaa vastuun. Varmasti yhtään ei tule sellaista pelaajaa, joiden siirtoa vastaan olen itse.

– Uusi sentteri tuo lisämahdollisuuksia. On hyvä tilanne, että laituri-senttereitä on useita. Kanninenkin on koulutettu nyt sellaiseksi. Keskeltä meillä eivät lopu pelaajat.

Rob Bordson:

– Oli mukavaa päästä heti tositoimiin ilman, että ehti liiemmin ajatella asioita. Hyvä vieraspeli meiltä, vastustaja sai vähän laukauksia meidän maalille.

– En tiennyt Liigasta paljoa ennen kuin tulin. Jututin vanhaa tuttuani Jake Newtonia sarjasta, kun HPK ilmaisi kiinnostuksestaan. Hän kertoi, että peli on nopeatempoista ja taidokasta, fyysisempää kuin Ruotsissa ja lähempänä Pohjois-Amerikan peliä. Itse yritän pelata täällä omaa peliäni.

– Eri liigoissa sarjajärjestelmät eroavat toisistaan: playoff-rakenteet, ikärakenteet, pelityylit. Saksassa oli vanhempia pelaajia, Ruotsissa luisteltiin kovaa. Liigasta on vielä hankala sanoa, mutta ensimmäisen ottelun perusteella sarja on tosi kova.

– Pelitaktisesti on haastavaa tulla yhdestä pelisysteemistä toiseen, kun olet tottunut yhteen. Mutta minua on siirrelty ennenkin, ja se kuuluu ammattilaisurheiluun. Siinä on vain sulauduttava sisään.

– Seura vaikuttaa erittäin ammattimaiselta. Minut on otettu täällä hyvin vastaan. Toki sekin helpottaa, kun joukkueessa on muitakin pohjoisamerikkalaisia. Toki kotikaupunkini Duluth Minnesotassa on suomalaissiirtolaisten aluetta, ja tunnen jonkin verran suomensukuisia ihmisiä. Duluthissa on ilmestynyt joskus suomenkielinen sanomalehtikin. Luonto täällä on hyvin samantapaista kuin kotona.

– Pelaajana pidän itseäni kovasti työtä tekevänä kahden suunnan hyökkääjänä. Olen pelannut paljon hyökkäävässä roolissa, mutta yritän olla vastuullinen myös omassa päädyssä. Tykkään pelata hymyssä suin ja pitää hauskaa jäällä. Olen luontaisesti sentteri, mutta olen pelannut myös laidassa.

– Viime kausi jäi kokonaan väliin Itävallassa. Loukkaannuin jo harjoituskaudella, kun jäin kaatuvan pelaajan alle ja polvi vääntyi. Polvi leikattiin Itävallassa, ja fysioterapiaa tein siellä jouluun asti, kunnes palasin kotiin Minnesotaan. Olin kunnossa toukokuussa. Oli hyvä asia, että uuteen kauteen oli paljon aikaa valmistautua. Loukkaantuminen oli kova takaisku, mutta se ei ollut kenenkään syy. Kuntoutus oli henkisesti rankkaa, mutta jo syksyn ensimmäinen peli Ruotsissa osoitti, että polvi on kunnossa.

Kerhoradion seuraava lähetys kuullaan HPK-KooKoo -ottelusta keskiviikkona 18. helmikuuta kello 18.15 alkaen Radio City Hämeenlinnan ja Forssan taajuuksilla sekä Cityn netissä. Ottelun selostaa Pauli Salokangas.

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

helmikuu 2020
ma ti ke to pe la su
« tammi   maalis »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
To Top