Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv

Uutiset

HPK:n kilpajoukkueiden kausi päättyi – valmennuspäällikkö Saurén: ”Harva seura sai kaikki ikäluokkansa pudotuspeleihin”

HPK:n Naisten ja kilpajoukkueiden kaudet ovat päättyneet. Naiset oli Liigassa neljäs. Nuorten SM-kilpajoukkueista U20 putosi Villi kortti -kierroksella ollen loppurankingissä yhdestoista, puolivälieriin yltänyt U18 oli kahdeksas ja Villi kortti -kierrokselle asti päässyt U16 kahdestoista.

– Kaikki kilpajoukkueet pääsivät kokeilemaan pudotuspelejä. Suomessa oli vain viisi tällaista seuraa, HPK-Juniorijääkiekko ry:n valmennuspäällikkö Sami Saurén muistuttaa.

Suorituksen arvoa nostaa se, että monissa muissa seuroissa pelaajia värvätään muualta erilaisilla kannustimilla jo nuoriin ikäluokkiin.

Onnistujia oli myös seuran muissa joukkueissa. Esimerkiksi U18- ja U16-ikäisissä akatemiajoukkueet pelasivat Mestistä. Lisäksi esimerkiksi U13-ikäluokan kaikki kolme joukkuetta ylsivät neljän parhaan joukkoon omissa sarjoissaan.

Urheilujohtaja tuonut muutoksia

HPK Liiga oy:n alaisuuteen – joskin koko seuran palvelukseen – viime kesänä palkattu urheilujohtaja Ilkka Haapea on tuonut mukanaan muutoksia hiljalleen toimintaan kaikilla tasoilla.

– Kieltämättä uutta on tullut paljon itsellekin, ja seuran isoa kuvaa kirkastetaan isoin voimin. Meillä on olemassa selkeä linjaus hpk:laisesta toimintamallista, jota lähdetään viemään eteenpäin uuden kauden alkaessa vapun jälkeen ja syksyllä. Paljon on tehty suunnittelutyötä, joka on osin vielä kesken, mutta luvassa on uutta, mielenkiintoista ja erilaista kuin mihin on totuttu, Saurén sanoo.

– Meillä on yhteinen linja, johon on valittu painopisteitä. Niiden mukaan edetään. Ei siellä mitään salaista ole, mutta näitä jalkautetaan huomaamatta nuorimmista vanhempiin, kilpaikäluokat edellä. Muutos koskettaa koko seurayhteisöä.

Vanhan ja uuden kauden saumakohtaan ajoittuvat U18- ja U16-kartoitustapahtumat SM-joukkueisiin huhtikuun puolivälissä. U18-joukkueeseen on pyrkimässä peräti noin 130 pelaajaa ja U16-joukkueeseenkin noin 70 pelaajaa.

– Ensisijaisesti näytönpaikkaa tarjotaan omille pelaajille, ja ulkopuolisia kutsutaan paikalle tarpeen ja tilanteen mukaan. Kaikkia emme pysty paikan päällä katsomaan. Kymmenkunta silmäparia on pelaajia katsomassa, Saurén kertoo.

Kuuntele kauden viimeiset Seurauutiset tästä.

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

maaliskuu 2024
ma ti ke to pe la su
« helmi    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
To Top