Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv
Michael Jolyn ratkaisumaalia ei päästy keskiviikkona tuulettamaan vielä katsomossa.

Uutiset

HPK:n toimitusjohtaja Toivanen: ”Runkosarjan päätöspäivää todennäköisesti siirretään”

HPK:lla on keskiviikon Ilves-ottelun jälkeen pelaamatta vielä yli kolmannes Liigan runkosarjasta, yhteensä 23 ottelua. Runkosarjan tämänhetkinen päätöspäivä on 17. maaliskuuta, mutta Kerhoradioon keskiviikkona haastateltu HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen uskoo viimeistä kierrosta siirrettävän.

– Uskon, että 60 ottelun runkosarja pelataan, mutta viimeistä kierrosta viedään viikolla eteenpäin, jotta rästissä olevat ottelut ehditään pelata. Tämä on ensisijainen vaihtoehto, Toivanen sanoo.

Liiga ja seurat neuvottelevat tiiviisti kauden saattamisesta fiksusti loppuun. Esimerkiksi HPK:lla rästissä on kolme ottelua, joista kaksi on kotipelejä.

– Meillä on eri variaatioita käytössä. Jos vielä lisäpelipäivien päälle tulisi uusia otteluperuutuksia, niin sitten keinot alkavat olla käytetty, jolloin seuraava vaihtoehto on ottaa käyttöön pistekeskiarvo. Jos runkosarjan loppu siirtyy, myös pudotuspelisarjoja saatetaan joutua tiivistämään viime vuoden tapaan.

Länsirannikon AVI saa kehuja

Toivanen ei lähde jälkiviisastelemaan viime syksyn tiukemmalla peliohjelmalla, koska ”kukaan ei voinut ennustaa, miten koronapandemia käyttäytyy”. Hän ei myöskään lämpene NHL:n koronaprotokollalle, jossa pelaamista on jatkettu siten, että vain sairastuneet ovat jääneet sivuun, koska sikäläinen malli ei sellaisenaan sovi Suomeen.

HPK:n ottelua seurasi keskiviikkona edelleen hullunkurisesti vain kourallinen katsojia. Toivanen lähettää kehuja Varsinais-Suomen Aluehallintoviraston suuntaan maltillisemmista, 50 prosentin katsomorajoituksista.

– On hienoa, että löytyy pandemiaryhmiä, jotka näkevät, mikä on järkevää. Hämeenlinnassa ravintoloista ottelua seuraa lasin takaa kolmisensataa katsojaa, mutta tilavaan katsomoon ei saa ottaa kuin kymmenen, vaikka tilaa olisi tuhansille, Toivanen hämmästelee.

– Jokainen yleisötön peliä syö tulojamme kymmenillä tuhansilla euroilla. Haaste on suuri, ja sitä koko ajan yritetään paikata. Puskurit on käytännössä syöty monellakin seuralla. Aikanaan perusteettomat päätökset on nyt syytä poistaa.

Kausikorttilaiset hengessä mukana

HPK:n kausikorttilaiset ovat oikeutettuja korvaukseen, koska yleisöttömiä otteluita on pelattu yli kolme.

– Täytyy kuitenkin todeta, että meidän kausikorttilaisemme ovat olleet erittäin sitoutuneita, eikä yhtään tällaista pyyntöä ole tullut vielä toimistolle. Se on varmasti yksi osoitus siitä, että myös kausikorttilaiset osana yhteisöä kokevat tilanteen epäreiluksi, näkevät järjettömyyden näissä päätöksissä ja ymmärtävät, että HPK on kärsijänä ja tarvitsee tukea.

Kevään hurjaan otteluruuhkaan HPK ei lähde laajentamaan materiaaliaan – ainakaan vielä.

– Joka viikko olemme hereillä ja seuraamme terveystilannetta. Meillä on mahdollisuuksia reagoida, ja meillä on hyvä yhteistyö FPS:n kanssa, mikä tuo osaltaan turvaa. Ensin meidän pitää kuitenkin saada varmuus siitä, että voimme jatkaa liiketoimintaa normaalisti ja pääsemme palauttamaan tulovirrat, että uskallamme investoida joukkueeseen, Toivanen sanoo.

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

helmikuu 2022
ma ti ke to pe la su
« tammi   maalis »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
To Top