Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv

Uutiset

Philippe Cornet on loikkinut HPK:n huonojen kausien yli: ”Luultavasti sattumaa”

HPK:hon täksi kaudeksi palannut Philippe Cornet pelaa oransseissa jo kolmatta rupeamaansa ja neljättä kauttaan. Kaksivuotisen sopimuksen Kerhon kanssa solmineelle kanadalaishyökkääjälle Hämeenlinna alkaa jo tuntua kodilta.

– Täällä on hyvä liiga, jossa haluan pelata. Pidän kaupungista ja ihmisistä, ja tunnen olevani mukavuusalueella tutuissa ympyröissä, Cornet perustelee paluutaan.

Viiden viime kauden sekaan ovat mahtuneet myös sesongit Norjassa ja Saksassa. Erikoista on kuitenkin se, että aina kanadalaisen edustaessa oransseja – niin kaudella 2016-17 kuin kausilla 2018–20 – HPK on menestynyt.

– Paha sanoa, miten olen onnistunut hyppäämään huonojen kausien yli. Luultavasti kyse on sattumasta, Cornet letkauttaa muistuttaen silti, että tämänhetkinen kurssi pitäisi saada nopeasti käännetyksi.

”Yhdellä maalilla vaikea voittaa”

Viime kaudella Cornet pelasi Saksan kakkosliigaa Kassel Huskiesissa rohmuten 28 ottelussa mojovan saldon 23+14.

– Sarjan taso oli Suomea selvästi matalampi ja omakin roolini erilainen. Valmentaja antoi minulle paljon vapauksia hyökkäyssuuntaan, ja sain pitää hauskaa.

Tällä kaudella hauskanpito on jäänyt vähemmälle. Cornet nimeää HPK:n nihkeän alkukauden pääsyyksi maalinteon vaikeudet.

– Yhdellä maalilla on vaikea voittaa. On kuitenkin liian aikaista sanoa, onko vika pelisysteemissä. Jokaisen pitää parantaa, myös minun.

Täksi kaudeksi Cornet sai seurakseen liudan muitakin kanadalaisia. Pari vuotta hän ehti heiluttaa vaahteranlehtilippua joukkueessa yksin, kunnes kolmannella seuraksi liittyi Cody Kunyk.

– Viime kesänä olikin melkoinen yllätys huomata, kuinka monta maanmiestä on mukana. Olen käyttänyt heitä esimerkiksi Aulangolla ja neuvonut joissakin käytännön asioissa, vaikka isoja eroja Kanadaan ei lopulta olekaan.

Kuuntele tallenteelta, kuinka paljon hän kelailee mestaruuskevään tapahtumia videolta ja kumpi on niskan päällä painiotteluissa pukukoppikäytävillä bussikuski Ranen kanssa.

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

lokakuu 2021
ma ti ke to pe la su
« syys   marras »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
To Top