Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv

Uutiset

HPK on erottanut seitsemän päävalmentajaa liigahistoriassaan – tällaisella menestyksellä

HPK ilmoitti sunnuntaina Jarno Pikkaraisen korvaavan Matti Tiilikaisen joukkueen päävalmentajana. Myös joukkueen muu valmennusjohto vaihtuu osittain.

Seura on vaihtanut päävalmentajaa kesken sopimuskauden 35-vuotisessa liigahistoriassaan kaikkiaan seitsemän kertaa eli keskimäärin noin viiden vuoden välein.

Kokosimme yhteen HPK:n kaikki päävalmentajien potkut liiga-aikana. Aiempien kokemusten pohjalta voidaan yleisesti ottaen todeta, että mitä aiemmin kaudella muutoksiin ryhdytään, sitä enemmän on pelastettavissa.

Olli Hietanen 1989

Alpo Suhonen oli edellisellä kaudella valmentanut liiganousijan 12 joukkueen sarjassa kahdeksanneksi. Seuraavaksi kaudeksi hän suuntasi kuitenkin ensimmäisenä eurooppalaisvalmentajana NHL:ään. Valmennusvastuun HPK:ssa otti Olli ”Molla” Hietanen, joka oli valmentanut Tapparan mestariksi keväällä 1984. Kerhossa kausi käynnistyi kuitenkin kehnosti, ja Hietanen sai lähteä jo syksyllä kolmentoista peräkkäisen voitottoman ottelun jälkeen. Joukkueen ykkösvalmentajaksi siirtyi kakkosvalmentajan pallilta Hannu Savolainen, joka luotsasi ryhmän lopulta seitsemänneksi. Hietanen jatkoi valmentajana myöhemmin alasarjoissa ja jäi eläkkeelle liikunnanopettajana ennen menehtymistään vuonna 2014.

Hannu Jortikka 1993

Keväällä 1988 HPK:n 1. divisioonasta SM-liigaan nostanut Hannu Jortikka palasi Kerhon peräsimeen kaudelle 1992–93. Pesti kuitenkin päättyi kesken pudotuspelien annettuihin kohupotkuihin, koska Jortikan siirtyminen seuraavaksi kaudeksi Sveitsiin SC Bernin valmentajaksi oli vuotanut julkisuuteen. HPK ylsi samaan valmennusryhmään kuuluneen Juha Hietasen komennossa lopulta hopealle hävittyään finaalit TPS:lle. Jortikka valmensi sittemmin TPS:n useisiin mestaruuksiin, mutta valmennuspestejä aukeni myös Ruotsissa, Venäjällä sekä nuorten Leijonien peräsimessä.

Kari Heikkilä 1997

Hannu Kapasta HPK:n päävalmentajana seuranneen Kari Heikkilän ensimmäinen pesti liigajoukkueen ruorissa kesti alle puoli kautta. Kerhon peli ei kulkenut, joten Heikkilä sai lähteä hyvissä ajoin ennen joulutaukoa. HPK:ssa hänet korvasi Alpo Suhonen. ”Apen” johdolla suunta ei muuttunut ratkaisevasti: Kerhon loppusijoitus oli 12 joukkueen sarjassa kymmenes. Heikkilä valmensi sittemmin useita joukkueita SM-liigassa ja KHL:ssä menestyksekkäästi, Suomessa kirkkaimpina saavutuksina Kärppien mestaruus ja SM-liigan parhaan valmentajan palkinto keväällä 2004.

Harri Rindell 2012

HPK kynti SM-liigan pohjamudissa tammikuussa 2012, kun lähes kaksi kautta joukkuetta johtanut Harri Rindell sai lähtöpassit. Rindellille potkut olivat uran ensimmäiset kesken kauden ja tulivat hänelle muutenkin yllätyksenä. Tilalle astui HPK-Juniorijääkiekko ry:n valmennuspäällikön paikalta Timo Lehkonen, joka ei ehtinyt loppukauden aikana enää vaikuttaa olennaisesti joukkueen loppusijoitukseen. Kerho jäi 14 joukkueen sarjassa viimeistä edelliseksi. Rindell jatkoi sittemmin muun muassa alle 20-vuotiaiden maajoukkueen pääkäskijänä ja HIFK:ssa paitsi päävalmentajana myös pelaajatarkkailijana, jossa roolissa häntä edelleen nähdään aika ajoin Rinkelinmäen pressikatsomossa.

Kai Rautio 2013

Ari-Pekka Selinin jälkeen HPK:n päävalmentajaksi kaudelle 2013–14 kaksivuotisella sopimuksella kiinnitetty Kai Rautio sai nopeat potkut. Hänet erotettiin ensimmäisestä liigatason päävalmentajapestistään jo lokakuun puolivälissä 12 ottelun jälkeen. Syyt eivät olleet pelilliset, sillä HPK voitti Raution johdolla otteluistaan viisi. Seuran mukaan päätökseen johti ”ylitsepääsemätön luottamuspula pelaajien ja päävalmentajien välillä”. Raution korvasi apuvalmentaja Pasi Arvonen, jonka johdolla HPK näytti jäävän ulos pudotuspeleistä. Lopulta joukkue kuitenkin esitti legendaarisen ihmekirinsä nousten kymppisijalle ja lopulta aina puolivälieriin asti. Rautio vaikuttaa sittemmin haihtuneen jäljettömiin.

Pasi Arvonen 2016

Myös Pasi Arvosen kohtaloksi koitui lopulta saada kenkää HPK:n päävalmentajan paikalta. Arvosen ensimmäisellä kokonaisella liigakaudella 2014–15 Kerho jäi pudotuspelien ulkopuolelle sijalle 11. Arvonen erotettiin kesken seuraavan kauden, tammikuun lopulla. Tilalle HPK palkkasi A-nuoria luotsanneen, tätä nykyä KooKoon päävalmentajana toimivan Olli Salon, joka johdolla HPK päätyi lopputaulukossa 13:nneksi. Arvonen toimii tällä hetkellä Ässien apuvalmentajana.

Matti Tiilikainen 2021

Kaudelle 2020–21 HPK:hon 2+1-vuotisella sopimuksella päävalmentajaksi palkatun Matti Tiilikaisen pesti päättyi toisen kauden alussa kahdeksan ottelun jälkeen. HPK jumitti erottamishetkellä Liigan jumbosijalla. 33-vuotiaan Tiilikaisen korvasi Jarno Pikkarainen.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Pingback: Ville Viitaluoma HPK:n valmennuksen muutoksista: ”Kuuluu ammattilaisurheiluun” - Kerhoradio - HPK:n otteluselostukset

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

lokakuu 2021
ma ti ke to pe la su
« syys   marras »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
To Top