Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv

Pressi

Pressipalat – Pennanen: ”En halunnut ottaa mitään kantaa seuraajan valintaan”

Kerhoradion poiminnat HPK:n mediatilaisuudesta keskiviikolta:

Antti Pennanen:

– Helsingissä alku oli meille haastava. Vähitellen saatiin peliä sujumaan, ja päästiin maalin päähän. Pelillisesti se oli silti maalin peli. Huippupaikat olivat molemmilla vähissä.

– Maalipaikoille pääseminen on aina monen asian summa ja kulkee aina suhteessa vastustajaan. Helsingissä olimme juuri niin tehokkaita kuin saatoimme ollakin niillä maalintekopaikoilla. Ne menivät meille 12-9. On iltoja, kun tulee yli 20 maalipaikkaa, niin silloin se on enemmän tehokkuuskysymys. Nyt ei pystytty luomaan enempää paikkoja, ja kunnia siitä IFK:lle.

– Toisen erän peliä on saatava laadukkaammaksi. IFK:ta vastaan siinä oli jo hyviä asioita, mutta kiekossa pitää pystyä pysymään enemmän.

– Meidän tavoite on pystyä pelaamaan monen tyyppisiä pelejä. Jos kovatempoiseen peliin mennään, niin Oulun suunnalta tulee joukkue se paras joukkue. Heitä vastaan pitää löytää joku muu keino voittaa kuin lähteä siihen maailmaan mukaan. Kärppiä vastaan vaihdetaan paikkoja ja katsotaan, kumpi on tehokkaampi. IFK ja Tappara taas puolustavat erinomaisesti, ja heitä vastaan pitää hyödyntää harvat paikat hyvin. Tapparaa vastaan huippupaikat taisivat olla viimeksi 1-1.

– Ensimmäinen kotivälieräpeli, muistan sen. Siinä tajusi sen, mistä on kysymys. Menee edelleen kylmiä väreitä siitä. Tietenkin koko kotipelimaailma ja se playoff-fiilis ja mestaruus kaikkien HPK-muistojen huipentumana.

– Kuulin, että myös taloudellisesti seuralla kulkee hyvin, niin onhan se loistava tilanne, että velat on saatu käytännössä pois ja HPK jatkaa tarinaansa. Kun aloitin, lähtötilanne oli haastavampi.

– Kokoonpanoihin ei ole luvassa isoja muutoksia. Siellä on pientä vammaa joillakin pelaajilla, eletään hetkessä. Vode aloittaa maalissa.

– Videolta TPS näyttää rakenteeltaan JYPiltä staattisissa tilanteissa: alivoimat, ohjauspelit ja oman alueen puolustaminen. Nopeampia vaiheita on vaikeampi muuttaa noin lyhyessä ajassa.

– Heti kun seuraavasta päävalmentajahausta kesällä puhuttiin, tein selväksi, etten ole siinä prosessissa käytettävissä. En ota kantaa asioihin, joista en ole kantamassa vastuusta ja joihin ei ole valtaa. Menee sivusta huuteluksi muuten. En osaa sanoa prosessista mitään. Pitäisi tietää enemmän, jotta voisi ottaa kantaa, mitä siellä on painotettu: pelaaminen, harjoittelu, pelaajien kehittäminen, kulttuurin johtaminen ja mitä kaikkea valmentajuuteen kuuluu.

– Paljon puhutaan pelitavoista, mutta se on vain yksi osa valmentajuutta. Pitää miettiä, miten päävalmentaja johtaa muuta tiimiä, millaisia ominaisuuksia tiimiin pitää tulla, miten johtaa kulttuuria ja ilmapiirejä, miten näkee pelaajien kehittämisen. Miten pelitapa ja miten harjoittelu synkronoi pelitapaan, ja mitä kaikkea siihen nyt kuuluukaan. Matti oli kymmenen vuotta sitten ollut mun apuvalmentaja, mutta siitä on jo aikaa.

– Jos minulta kysytään, miten asioita on tehty, niin mielelläni kerron. Ja totta kai kiinnostaa HPK, mutta en jää hallille haamuksi pyörimään tai neuvomaan. Katsomossa olen sitten Jääkiekkoliiton roolissa arvioimassa pelaajia.

Petteri Nikkilä:

– Pitää pelata alusta asti hyvin. Eiköhän siitäkin kova peli tule, kun TPS on parantanut otteitaan.

– Ensimmäiset muistot hallilta ovat niiltä ajoilta, kun pikkupoikana oltiin hallilla katsomassa Miettisiä ja kumppaneita. Viime kevään mestaruus on kaikkien aikojen paras HPK-muisto.

– Oman alkukauden osalta miettii eniten sitä, että puolustaa hyvin ja saa pelin omista pois. Ylivoimaa jos pääsee pelaamaan, niin siinä niitä pisteitä tulee. Positiivisin mielin eteenpäin. Lukan kanssa on ollut kiva pelata. Hyvä, että muut pakit ovat

– Kokoonpanoihin ei ole luvassa isoja muutoksia. Siellä on pientä vammaa joillakin pelaajilla, eletään hetkessä. Vode aloittaa maalissa.

– Kun uuden valmentajan nimi tuli julki, niin toki siitä puhuttiin. Mullakin Masa on ollut koutsina.

Kerhoradion seuraava lähetys kuullaan HPK-TPS -ottelusta torstaina 5. joulukuuta kello 18.15 alkaen Radio City Hämeenlinnan ja Forssan taajuuksilla sekä Cityn netissä. Ottelun selostaa Pauli Salokangas. Kommentaattorina toimii Petteri Erkintalo.

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

joulukuu 2019
ma ti ke to pe la su
« marras   tammi »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
To Top