Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv

Pressi

Pressipalat – Pennanen: ”Otteluruuhkassa harjoitellaan pelien ehdoilla”

Kerhoradion poiminnat HPK:n mediatilaisuudesta maanantailta:

Antti Pennanen:

– Perjantaina hyvää peliä oli alku, viimeiset kymmenen minuuttia ja jatkoaika. Siinä välissä oli heikompi jakso. Huomiseksi hyökkäyspeliä pitää parantaa, jotta emme joutuisi niin pitkiä aikoja puolustamaan.

– KalPa puolustaa erinomaisesti, ja maalivahti Kilpeläinen on loistava. Tulokset olisivat voineet olla parempiakin, mutta ajoittain KalPa on silti väläytellyt. Se on työteliäs sekä hyvin liikkuva joukkue.

– Otteluruuhkassa palautuminen on taas tosi tärkeää, joten tämä on ammattipelaajan aikaa. Kaukalon ulkopuoliset asiat on tehtävä hyvin. Pelien ehdoilla mennään ja harjoitellaan. Videot ovat isossa osassa pelin kehittämisessä.

– Maalien haastoja on ollut vain kaksi koko kaudella: avauspelissä ja perjantaina. Katsoimme, että Ilveksen pelaaja hiukan häiritsi meidän maalivahtia. Jos tilanne on tulkinnallisesti rajatapaus, maali on parempi hyväksyä. Tällä määrällä on silti hankala sanoa, onko Liigan ja tuomareiden linja selkiytynyt.

– Telian valmentajamikitykset ärsyttävät, koska en voi luottaa, milloin se on päällä ja milloin ei. Ymmärrän tietysti, että halutaan viihdettä, mutta mieluummin olisin ilman, koska ei siinä voi kuitenkaan puhua, kun mikki on päällä. Olen sitten mieluummin hiljaa. Mahdollisesti saatan aikalisällä sanoa jotain yleistä, että ”come on, tsemppiä”. Mutta aloituskuvioita ja muita koodaillaan, eikä hirveästi piirrellä. Alun perin puhe oli vain valmentajan puheiden käytöstä vain mainoskatkoilla, mikä olisikin hyvä rauhallinen hetki valmentaa, mutta yhdessä ottelussakin mikki oli päällä, vaikka ei ollut mainoskatko. Jääkiekkoon kuuluvat toisinaan ylilyönnit, mutta kun kotona seitsemänvuotias tytär huomauttaa isän kiroilleen televisiossa, se perspektiivi on siellä. Mietin, että voisiko niitä valmentajien kommentteja kerätä jotenkin jälkikäteen harkitusti. Onneksi mikityksiä on ollut vain kaksi koko kaudella.

– Voittolaukauskisojen laukojavalinnoissa painaa sekä päivän kunto että pelaajien taito laukoa rankkareita pitkällä aikavälillä.

– Joukkueen peli on kehittynyt muun muassa siinä, että vastustajan 5 vs 5 maalipaikat, suorahyökkäykset ja ylivoimahyökkäykset läpiajoista kaksi-ykkösiin ovat vähentyneet. Perjantaina Ilveksellä oli viisi huippupaikkaa, mikä on ihan kohtuullinen lukema. Hyökkäyspelissä on toisaalta saatu asioita paremmaksikin esimerkiksi pakkien yhteistyössä ja paineen alta lähdöissä. Kyllä sillä tiettyjä rakenteita on. Alivoimakin on ottanut stepin eteenpäin. Maaleja tulee omiin, mutta ne ovat useammin sellaisia pomppuja.

– Joukkueen sairauslomapäivät ovat vähentyneet neljän kauden aikana vuosi vuodelta merkittävästi Timo Turusen johdolla. Ellen ihan väärin muista, ensimmäisellä kaudella poissaolopäiviin suhteutettu pelaajien palkkasumma oli noin 250 000 euroa, viime kaudella alle 100 000 ja tällä kaudella vielä pienempi. Iskuvammoja ja vastaavia on hankala välttää, mutta sairasteluja on ollut vähän. Usein sairastumiset ovat tilastoistamme ennustettavissakin.

– Cornet saattaa palata kokoonpanoon, ja joitakin pieniä muutoksia tehdään. Voutilainen jatkaa maalilla.

Joona Monto:

– Viime viikolta hyvät fiilikset. Saatiin voitto raavittua vähän vaikeuksien kauttakin. Siistiä oli osua, ainahan se on kiva tehdä maali. Hyvillä mielin huomiseen peliin.

– Liigassa vauhti on kovempaa kuin Mestiksessä ja vastustajat parempia. Viime kaudella pelasin Jokereissa yhden pelin myös KHL:ää, ja siellä peli oli vaativaa. Isoja, vahvoja ja puolustustaitoisia miehiä siellä oli vastassa.

– Olen yleensä pelannut sentterin paikalla, mutta olen viihtynyt nyt laidassakin ja oppinut siitä hommasta. Vähän siinä on vielä tekemistä.

– On oikein, ettei voittomaalikisan osumia merkitä pelaajien henkilökohtaisiin maalitilastoihin.

– Fysiikkapuolta pyrin parantamaan. Alkukaudesta oli ylävartalovamma, ja teki hyvääkin treenata 7-8 viikkoa.

Kerhoradion seuraava lähetys kuullaan HPK-KalPa -ottelusta tiistaina 26. marraskuuta kello 18.15 alkaen Radio City Hämeenlinnan ja Forssan taajuuksilla sekä Cityn netissä. Ottelun selostaa Pauli Salokangas. Kommentaattorina toimii Max Kenig.

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

marraskuu 2019
ma ti ke to pe la su
« loka   joulu »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
To Top