Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv

Kommentaattorivieras

HPK:n huippulupaus Roope Vesterinen kuntoutuu vielä keväälle: ”Ammattilaisuus on tavoite, mutta en ajattele draftiä”

HPK:n edustusjoukkueessa jo 16-vuotiaana väläyttelemään päässyt hyökkääjälupaus Roope Vesterinen toipuu jalkavammastaan kovaa vauhtia. Kuntoutus on jo päässyt alkamaan, ja paluu tositoimiin saattaa koittaa jo alkuvuodesta.

– Tammikuun aikana jossain vaiheessa, kuuluu Kerhoradiossa myös mainiona kommentaattorina Sport-ottelussa esiintyneen Vesterisen oma arvio.

Toissa viikolla Vesterinen olisi hyvin todennäköisesti ollut mukana U18-maajoukkueen kotiturnauksessa, joka jäi kuitenkin loukkaantumisen takia väliin.

– Olihan se suuri pettymys ja olisi ollut hienoa olla mukana, mutta jos kaikki menee hyvin, niin uusia tapahtumia tulee.

Jääkiekko ollut aina ykköslaji

Viisivuotiaana jääkiekkoilun aloittanut Vesterinen on pelannut alakouluikäisenä myös jalkapalloa ja salibandyä, mutta jääkiekko on ollut aina ykköslaji. Kilpailulliseksi pelaaminen muuttui muutama vuosi sitten yksittäisen pettymyksen myötä.

– Muu joukkue lähti Kiinaan turnaukseen, johon en itse päässyt mukaan. Päätin treenata kesän kovaa, ja nousinkin U16 SM-ryhmään.

Sittemmin Vesterinen on päässyt pelaamaan yhä useammin ikäistään vanhempien joukkueisiin ja jopa HPK:n edustusjoukkueeseen syksyllä 2022. Kaikkiaan otteluita kirjattiin hänelle viime kaudella kahdeksan.

– Ensimmäinen peli jännitti, mutta askiin päästyä jännitys unohtui. Yritin vain tehdä parhaani, ja pääsinkin heti avausvaihdossa hyvälle paikalle, mutta siitä ei mennyt vielä sisään.

Avausmaali aikuisten tasolla syntyi kuitenkin alkusyksyn harjoitusottelussa FPS:ää vastaan.

Ammattilaisuus tavoitteena

Hämeenlinnan Lyseon lukion urheilulinjalla opiskeleva Vesterinen tavoittelee ammattilaisuraa jääkiekkoilijana. Tammikuussa 18 vuotta täyttävänä hän on ensi kesänä varattavissa myös NHL:ään.

– NHL on tavoite ja sitä kohti mennään. En kuitenkaan ajattele draftiä, vaan katsotaan miten menee. Täytyy pelata omilla vahvuuksilla mahdollisimman hyvin.

Kuuntele tallenteelta, millaisessa tilanteessa loukkaantuminen tapahtui, miten Vesterinen on harjoittanut vahvuuksistaan, ketkä hän nimeää esikuvikseen ja mitä hän ajattelee opiskelusta.

Roope Vesterisen ura numeroina:

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

marraskuu 2023
ma ti ke to pe la su
« loka   joulu »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
To Top