Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv

Kommentaattorivieras

Hyökkääjä Ella Välikangas HPK:n mainiosta syyskaudesta: ”Koostumukset toimivat ja luistin kulkee”

HPK Naisten syyskausi on ollut vahva, sillä joukkue jäi maajoukkuetauolle kakkossijalla. Viimeksi joukkue kaatoi sunnuntaina RoKin kotona 7-2-lukemin.

– Meillä on taitoa joka pelipaikalla ja maalinälkäisiä hyökkääjiä. Olemme saaneet rakennetuksi ketjuja ja kenttiä, joilla peli kulkee keskenään, ja kova luistelutempo pitää pelit vauhdikkaina. Olemme sopiva sekoitus nuorta ja vanhaa sekä uutta ja vanhaa, sanoo HPK-hyökkääjä Ella Välikangas.

Väkevimpiä otteita sarjassa ovat esittäneet pääkaupunkiseudun joukkueet HIFK ja Kiekko-Espoo. Näitä HPK ei ole onnistunut vielä nujertamaan, sillä IFK johtaa sarjaa puhtaalla pelillä ja kolmossijaa hallussaan pitävälle K-Espoollekin Kerho on taipunut jo kahdesti. Toistaiseksi IFK on lyönyt pöytään kokonaisuutena espoolaisia kovemmat näytöt.

– Silti tuntuisi, että meille IFK on jopa sopivampi vastus kuin Kiekko-Espoo, Välikangas arvelee.

Yhdeksän joukkueen sarjassa HPK kohtaa jokaisen vastustajan neljästi.

Kommunikointi sujuu myös tšekkien kanssa

Kokkolalaislähtöinen Välikangas, 26, on kerännyt 17 ottelusta saldon 4+7.

Ella Välikangas on pelipaikaltaan keskushyökkääjä. (Kuva: Inka Kuusinen)

– Kaikkein tärkeimpänä pidän sitä, että autan joukkuetta riistämällä ja raastamalla. Olen joukkueen kokeneimpia pelaajia, joten haluan näyttää omaa esimerkkiä muille. Mutta onhan se kiva, että pisteitäkin tulee. Toistaiseksi olen tyytyväinen kauteen.

Välikangas on pelannut käytännössä koko syyskauden vakiopaikalla kakkossentterinä. Laitahyökkääjät ovat hiukan vaihdelleet, mutta enimmäkseen laidoilla ovat pelanneet Tereza Pištěková ja Barbora Juríčková.

– Kommunikaatio sujuu hyvin. Pištěkován kanssa pelattiin yhdessä jo viime kaudella Turussa, ja kielipäätä löytyy sen verran, että jonkin verran olemme jopa opetelleet toistemme kieliä. Kaukalossa tosin riittää usein, kun vain huutaa jotain.

Menestyksennälkää riittää vielä mestarillakin

HPK:hon Välikangas tuli täksi kaudeksi TPS:stä. Mestaruuksia hän juhlisti Kärpissä keväällä 2017 ja 2018.

– Ne ovat aiemmalta uralta kirkkaimmat muistot samoin kuin pääsy alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen. Siellä oli Jari Risku päävalmentajana kuten nyt HPK:ssakin, Välikangas muistelee.

– Onhan tämä ollut aikamoinen matka. Eri joukkueista on tarttunut mukaan hyviä muistoja, vaikka uraan mahtuu myös muutama vaikea loukkaantuminen. Viime kauden jälkeen halusin vielä joukkueeseen, joka pystyy menestymään. Mitali on meille realistinen tavoite HPK:ssa.

Kuuntele tallenteelta, mitä Välikangas tuumii olosuhteista HPK:ssa ja millainen kytkös hänellä oli jo aiemmilta ajoilta Hämeenlinnaan.

Ella Välikankaan ura numeroina:

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

marraskuu 2023
ma ti ke to pe la su
« loka   joulu »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
To Top