Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv

Kommentaattorivieras

Kari Lehtonen Suomen hiipuneesta maalivahtituotannosta: ”Muut maat ovat ottaneet meitä kiinni”

Pitkän uran maalivahtivalmentajana tehnyt hämeenlinnalainen Kari Lehtonen työskenteli 14 vuotta Liigassa kolmessa eri seurassa. Uraan on mahtunut monta tarinaa. MM-mitaleitakin on tullut.

– Kyllä tämä työ on antanut tosi paljon. Kaikki joukkueet ovat olleet erilaisia, mutta päivääkään en vaihtaisi pois, Kerhoradion kommentaattorina vieraillut Lehtonen sanoo.

Lehtonen on lähtöisin Hämeenlinnasta, missä hän edelleen asuu. Täksi kaudeksi hän siirtyi maalivahtipelin kehityspäällikköksi Jääkiekkoliittoon.

– Onhan se ollut totaalinen muutos, että kaikki on nyt omassa hanskassa. Aiemmin Liigassa aikataulu lyötiin nenän eteen aina kuukautta ennen, mutta nyt saan suunnitella itse liikkumiseni ympäri Suomea. Jouduin ostamaan jopa paperisen kalenterin, jotta saan sinne sovitut etapit muistiin. Mutta olen tykännyt kyllä uusista tehtävistä.

Kansainvälisesti Suomi oli pitkään melkoinen huippumaalivahtien tehdas, mutta ei ole enää muihin nähden selvä ykkönen.

– Taso ei ole laskenut, mutta muut maat ovat ottaneet meitä kiinni. Meillä on massaa lopulta vähän verrattuna isoihin kiekkomaihin. Sen takia tässä tehdään liitossa hartiavoimin töitä, että noustaisiin taas muista ohi.

Kuuntele tallenteelta, mistä Lehtonen lähti maalivahtivalmentamisessa nuoruusvuosinaan liikkeelle, keitä maalivahteja hän on valmentanut ja mitä tapahtui liigakarsinnassa keväällä 2009.

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

lokakuu 2022
ma ti ke to pe la su
« syys   marras »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
To Top