Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv

Kommentaattorivieras

Vuosikausia HPK:ta ajanut Rauno Toivonen: ”Olemme kuin yhtä suurta perhettä”

Päältä viisikymppinen Rauno ”Rane” Toivonen on kuljettanut HPK:n edustusjoukkueen vierasotteluihin jo kolmisenkymmentä vuotta. Marko Vekka ajoi bussia useimmin kevään 2006 mestaruuteen saakka, mutta sen jälkeen ykköskuskina vieraspelimatkoilla on toiminut Toivonen.

– Nyt meitä on kaksi kuljettajaa. Virtasen Kristian tuuraa, kun olen itse estynyt, Kerhoradion kommentaattorina lauantaina Tampereella vieraillut Toivonen sanoo.

Koko uransa alalla tehnyt Toivonen ajoi bussikortin jo armeijassa. Linjaliikenteen ja tilausajojen sekä ajomestarin tehtävien ohella HPK:n pelimatkat ovat olleet hänelle mukava erityislisä normaaliajoihin.

– Lätkäporukan ajot pitää hoitaa kuten muutkin tilausajot, rauhallisesti ja tasaisesti. Onhan tämä sikäli kuin kavereita kuskaisi, kun tähän on kasvanut niin sisään ja tuttuja on paljon. Olemme kuin yhtä suurta perhettä.

Huollon apuna matkapeleissä

Liigan runkosarjassa pelataan 30 vierasottelua, joten vieraspelipäivät ovat pitkiä myös Toivoselle.

– Autan huoltoa kykyjeni mukaan kantamalla tavaroita ja pakkaamalla kasseja. Laitan hanskoja kuivumaan erätauolla, ja joskus on vaihdettu visiiriä ja muuta. Kerran olin lääkärin apuna tikkaamassa Sulinin Juhaa, kun tämä sai kiekon päähänsä.

Hattulan Tyrvännöstä kotoisin olevalle kahden lapsen isälle HPK merkitsee paljon.

– Parhaat muistot jäivät kevään 2019 mestaruudesta. Sovimme toisen kuskin kanssa, että käy seiskapelissä miten tahansa, niin tulen lentämällä takaisin Hämeenlinnaan. Joukkueen mukana seurataan riemuissa ja suruissa. Monesti kauden päättyminen on itselle yhtä kova pettymys kuin joukkueelle.

Kuuntele tallenteelta, missä lajissa Toivonen on itse urheillut SM-tasolla ja miten hän kertoo pelaajien ruokailujen pelimatkoilla ajan saatossa muuttuneen.

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

lokakuu 2022
ma ti ke to pe la su
« syys   marras »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
To Top