Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv

Kommentaattorivieras

HPK-juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Sami Wahlsten: ”Tärkeintä on, että kaikilla on hyvä olla”

HPK on junioriurheilussa Kanta-Hämeen suurimpia – ellei suurin – seuratoimija. Kauden päättäjäisiä tiistaina Aulangolla juhlinut seura liikuttaa vuosittain kaikkiaan yli kuuttasataa junnukiekkoilijaa.

– Näen, että toiminta on täällä hyvällä pohjalla. Kilpailu on kovaa, mutta Hämeenlinnassa kiekkokaupungin perinne on vahva, sanoo lokakuussa toiminnanjohtajana aloittanut Sami Wahlsten.

Wahlsten kertoo aikansa HPK:ssa sujuneen mukavasti.

– Suuria yllätyksiä ei ole tullut. Toimenkuva on laaja, ja hoidettavana on paljon käytännön asioita, jotta joukkueiden toiminta pyörii parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä on osaavia ja intohimoisia tekijöitä niin konttorissa kuin halleillakin, hän sanoo.

Wahlsten sanoo uskovansa yhteistyön voimaan.

– Tärkeintä on, että kaikki toimivat hyvällä hengellä seuran arvojen mukaisesti ja että nuorimmista ikäluokista vanhimpiin kaikilla on hyvä olla, hän sanoo.

– Täällä Kanta-Hämeessä on kivaa porukkaa. Eikä tämä ole vaan mielistelyä, vaan täällä on oikeasti hyvä henki.

Kiekkoperheen kasvatti

Wahlsten itse pelasi yli 400 ottelua SM-liigaa Jokereissa, TPS:ssä ja Ilveksessä. Hän voitti kerran SM-kultaa ja kahdesti SM-hopeaa sekä nuorten maailmanmestaruuden vuonna 1987.

– Omalta pelaajauralta on paljon hyviä muistoja. Rakkaasta harrastuksesta muodostui ammatti, ja olen sittemmin halunnut pysyä lajin parissa, Wahlsten kertoo.

Wahlsten varttui jääkiekkoperheessä, sillä myös Jali-veli muistetaan huipputasolta. Juhani-isä lukeutuu Suomi-kiekon arvostettuihin legendoihin, ja Leena-äidillä oli oma tärkeä roolinsa. Isän mukana seurannut perhe sai nähdä maailmaa aikana, jolloin jääkiekon perässä matkustettiin vielä vähän.

– Sittemmin maailma on pienentynyt, mutta lapsuudenkokemuksilla on ollut vaikutuksensa myös omaan kiekkouraan. Itsekin olen tullut kiertäneeksi paljon eri maissa pelaajana ja valmentajana. Jo isoisä lähti Amerikkaan, joten liikkuminen on ollut meillä verissä.

Kuuntele tallenteelta, missä eksoottisessa – paremmin jalkapallosta tutussa – seurassa Sami Wahlstenin isä pelasi perheen seuratessa mukana ja mistä maasta Samilla itsellään on pari mestaruutta ulkomailta.

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

toukokuu 2022
ma ti ke to pe la su
« maalis   syys »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
To Top