Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv

Kommentaattorivieras

Toimitusjohtajana tuurannut HPK:n hallituksen jäsen Miika Liljedahl: ”Aika hyvin me muutosvaiheesta selvisimme”

Toista vuotta HPK Liiga oy:n hallituksessa istuva it-yrittäjä Miika Liljedahl hoiti vt. toimitusjohtajan tehtäviä viisi kuukautta Antti Toivasen jäätyä viime kesänä sivuun.

– Kun Toivasen työskentelyä pääsi hallituksesta tarkkailemaan, siinä näki todella ahkeran toimitusjohtajan, joka oli joka asiassa mukana. Talouden ja liikevaihdon kasvattamisen lisäksi hän joutui ottamaan kantaa palkattaviin pelaajiin. Itse jätin sen ruudun muille, Liljedahl sanoo.

– Oma aika venähti hiukan pitemmäksi kuin mitä ajattelin siinä kohtaa, kun tilanne tuli päälle.

Henkilökunta auttoi pahimman yli

Liljedahlilla oli selkeä työnjako hallituksen puheenjohtajan Jyrki Louhen kanssa.

– Kaikki urheiluun liittyvä oli ”Jykän” alla, kunnes urheilujohtaja saatiin. Itse keskityin hankkimaan liikevaihtoa ja pitämään kassaa kurissa. Nyt tilanne on haastava mutta ei kuolemanvakava. Ihan hyvä siitä oli Kaj Källarssonin jatkaa toimitusjohtajana.

Liljedahl katsoo, että HPK:n johto selvisi siirtymävaiheesta varsin kelvollisesti.

– Kyllä sanoisin, että aika hyvin vedettiin. Muutostilanne, jossa johtoryhmästä lähtee yli puolet ja hemmetisti osaamista, ja toimialaan nähden tulee untuvikkoja tilalle, olisi hankala mille tahansa yritykselle. Ilman henkilökuntaa emme olisi selvinneet. Siellä tehdään työtä isolla sydämellä ja asiantuntemuksella, ja tuollaisessa muutostilanteessa ihmisetkin pääsevät esille.

HPK:n talous on vakaalla pohjalla

Toisin kuin julkisuudessa on annettu joidenkin median tietojen mukaan ymmärtää, Liljedahlin mukaan HPK on talouden osalta ”suht vakaalla pohjalla”.

– Nykyinen hallitus on tehnyt työtä jo keväästä lähtien. Meillä on hyviä kasvuprojekteja, jotka aikanaan julkistetaan. Saimme todella hyvän toimitusjohtajan, jolla on vankkaa talousosaamista ja myös myyntitaustaa. Urheilupuolella on älyttömän hyvä strategia, mutta haaste on muutosjohtamisen uudenlaiset käytännöt ja prosessit. Ne voivat alkuun pelottaakin, ja vie aikaa, että ihmiset hyväksyvät ne, Liljedahl sanoo.

– Toivottavasti HPK olisi tulevaisuudessakin kannattavaa liiketoimintaa tekevä, koko Hämeen – eikä vain Hämeenlinnan – joukkue. Liigaseuran merkitys koko seudulle on tosi iso.

Liljedahl ja edustamansa Praecom oy valittiin Vuoden yrittäjäksi Hämeenlinnassa 2023. Precom tarjoaa it- ja tietoturvapalveluita, työpaikatarvikkeita sekä näyttöviestintää.

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

tammikuu 2024
ma ti ke to pe la su
« joulu   helmi »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
To Top