Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv
Ville Viitaluoma toimii viidettä kauttaan valmentajana. U20-joukkueessa hän valmentaa toista kautta ja ensimmäistä päävalmentajana.

Kommentaattorivieras

SM-alkusarjaa johtavan HPK U20:n päävalmentaja Ville Viitaluoma: ”Emme ole ehkä Suomen taitavin joukkue, mutta sitoutunein voimme olla”

HPK:n U20-joukkue porskuttaa SM-alkusarjan kärjessä kärsittyään 12 ottelussa vain yhden tappion. Viime perjantaina joukkue kaatoi kärkikamppailussa KalPan 4–3 ja lauantaina Tapparan 3–2.

Mutta kuten tuloksetkin kertovat, menestys ei ole kuitenkaan tullut ilmaiseksi.

– Viikonlopun pelit menevät ihan toppiin pelaajille asetettua vaatimustasoa ajatellen. Pelaajat saavat tehdä aika paljon töitä, joukkueen päävalmentaja Ville Viitaluoma sanoo.

U20-joukkueessa on paljon hämeenlinnalaisia, mutta vaihtuvuus oli täksi kaudeksi suurta, kun alun toistakymmentä pelaajaa vaihtui. Viitaluomalla on omien sanojensa mukaan ”hirveä nälkä kehittää pelaajia ja kehittyä itse”.

– Meillä ei ole välttämättä Suomen taitavin joukkue, mutta kaikkein sitoutunein voimme olla, ja sitä kautta yksilötkin nousevat esiin. On meilläkin silti kärki ja pelimiehiä monelle paikalle.

Puolen tusinaa potentiaalista liigapelaajaa

U20-joukkueen on määrä tuottaa pelaajia myös edustusjoukkueelle. Viitaluoma nostaa esille joukkueestaan useita potentiaalisia kärkinimiä.

Pohjantähti-areenan valmentajakopissa vallitsee Viitaluoman mukaan mainio yhteishenki eri joukkueiden vetäjien kesken.

– Pelaajia on erilaisia, ja kyse on siitä, millaisia tarvitaan. Moni nuori voi katsoa mallia esimerkiksi siitä, miten kapteeni Vili Alitalo toimii ja harjottelee joukkueessa. Lisäksi on Toivosen Viliä ja Joutsin Sakua. Nollakutoset menevät mukana siinä missä muutkin, mutta vanhin ikäluokka näyttää suuntaa.  Valtteri Savolainen, Alitalo ja Joni Virolainen asettavat riman arkeen.

Tolppien välissä kiekkoja ovat kopanneet kilpaa ja toisiaan kirittäen veljekset Kim ja Kaj Saarinen, jotka niin ikään ovat olleet koko sarjan parhaimmistoa.

Yleisesti ottaen HPK:n kilpajuniorit ovat nostaneet osakkeitaan aiemmasta rutkasti tällä kaudella. Viitaluoma nostaa esiin avoimen ja kannustavan ”joukkuehengen” seuran eri joukkueiden valmennusten kesken.

– Olemme tiiviisti tekemisissä ihan liigavalmentajasta U16:een asti, ja tiedämme, mitä missäkin tapahtuu. Olemme kiinnostuneita toistemme joukkueista yli omamme, joten pystymme sparraamaan toisiamme.

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

lokakuu 2023
ma ti ke to pe la su
« syys   marras »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
To Top