Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv
Janne Laakkonen pelasi kauden 2018–19 puolalaisessa KH GKS Katowicessa. (Kuva: Tomasz Gonsior / / CC BY-SA 3.0)

Kommentaattorivieras

Ikuisuuden pelannut Janne Laakkonen haluaa jatkaa vielä uraansa: ”Liikaa tuijotetaan ikää eikä tehoja”

HPK:ssa kolmessa jaksossa yhteensä seitsemän kautta kiekkoillut Janne Laakkonen muistetaan monilta Kerhon menestysvuosilta. Esimerkiksi Laakkosen neljällä ensimmäisellä HPK-kaudella joukkue pelasi joka kevät (2002–05) pronssiottelussa. Vain 2004 mitali jäi Jukka Jalosen ryhmältä saavuttamatta.

– Meillä oli hyviä nippuja joka vuosi ja mahdollisuus saada myös kirkkaampia mitaleita, mutta välierissä tökkäsi aina jostain, Laakkonen muistelee.

Parikymppisenä HPK:hon siirtynyt kuopiolaislähtöinen Laakkonen löi läpi heti avauskaudellaan liigatasolla. Hän voitti tulokkaiden syöttöpörssin 20 passilla.

– Hämeenlinnaan haalittiin silloin muualta nuoria lupauksia valmiiden ulkomaalaisten seuraksi, joten meillä oli hyviä jengejä.

Janne Laakkonen voitti HPK:ssa yhden SM-hopean ja kolme pronssia. (Kuva: JimmyK / CC BY-SA 3.0)

HPK nousi mestariksi lopulta keväällä 2006. Laakkonen oli siirtynyt sille kaudelle kuitenkin Helsingin IFK:hon, jonka nimenomaan Kerho pudotti välierissä. Jälleen Laakkosen tie vei pronssipeliin.

– Jälkeenpäin olen ollut hyvilläni HPK:n puolesta, mutta sillä hetkellä tuntui kurjalta. Kausi Doug Sheddenin IFK:ssa oli sujunut hyvin, emmekä olleet jääneet kotona maaleitta koko kaudella. Se yksi peli käytännössä ratkaisi mestarin, Laakkonen uskoo.

Voutilaisen Jukka teki voittomaalin. ”Länki-Lundell” (Jan) auttoi päästämällä pelin ainoan maalin – tietysti längeistä – sisään, vaikka pelasikin hyvin sillä kaudella.

Supervireessä keväällä 2010

Laakkonen palasi kolmen IFK-kauden jälkeen HPK:hon pariksi kaudeksi. Näistä jälkimmäinen tuotti finaalipaikan Jukka Rautakorven miehistössä. Se oli todellinen superkevät Laakkosellekin, joka oli pudotuspelikevään tehokkain pelaaja.

– Meillä natsasi Ville Viitaluoman ja Joonas Vihkon kanssa loistavasti. Valitettavasti TPS:ää vastaan vain loppui bensa finaaleissa, Laakkonen harmittelee.

Yhtä KalPa-kautta seurasi kolmas ja viimeinen, yhden sesongin rupeama HPK:ssa kaudella 2011–12. Sen jälkeen ura jatkui pienen Ilves-piipahduksen jälkeen ulkomailla.

Kaikkiaan Laakkosen listaan on kertynyt sittemmin 14 seuraa kymmenessä eri maassa, vaikka Hämeenlinna on jäänyt tukikohdaksi kotimaassa.

– Edellisestä vierailusta HPK:n ottelussa on vierähtänyt vuosia aikaa, koska olen ollut näihin aikoihin aina jossain muualla, Kerhoradion lähetyksessä vieraillut Laakkonen sanoo.

Mitaleita vauhdikkaalle pelintekijälle kertyi HPK:ssa yksi hopea ja kolme pronssia, mutta SM-liigassa mestaruus jäi saavuttamatta. Valko-Venäjällä mestaruus kuitenkin tuli keväällä 2017.

Agentti etsii uutta työnantajaa

Laakkonen etsii vielä 41-vuotiaanakin uutta seuraa. Kahdella viime kaudella Englannin pääsarjan Coventry Blazessa ja Fife Flyersissa hän on tehtaillut noin 50 otteluun 52 ja 34 tehopistettä.

– Tarkoitus olisi vielä jatkaa uraa ehkä Keski-Euroopassa, mutta seurat tuijottavat liikaa ikää eivätkä tehoja. Odotellaan, että jostain paikka aukeaa. Pelaaminen vain on niin kivaa.

Luistelukuntoaan hän on pitänyt yllä Kohottajien ja HC Hämptonin jäillä.

– Siellä vauhti on vähintäänkin samaa luokkaa kuin täällä HPK:n peleissä. Kiekolliset ratkaisut jättävät välillä toivomisen varaa, mutta kaikkensa jätkät siellä antavat. Täytyy olla kiitollinen ja repiä jäätä sieltä, mistä sitä saa.

Kuuntele tallenteelta, missä maissa Laakkonen on kiertänyt, värikkäimmistä seikkailuista ulkomailla, loukkaantumisista sekä eksoottisesta sivuharrastuksesta, joka on tuottanut Laakkoselle jopa maailmanmestaruuden.

Janne Laakkosen ura numeroina:

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

syyskuu 2023
ma ti ke to pe la su
« maalis   loka »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
To Top