Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv

Uutiset

HPK:n kotihallin uudistushanke nytkähti eteenpäin – seuran toiveissa monikäyttöisyyden kehittäminen

Hämeenlinnan Pohjantähti-areenan pitkään odotetun kunnostuksen suunnittelu on hiljalleen käynnistymässä. HPK Liiga oy:n toimitusjohtaja Antti Toivasen mukaan Hämeenlinnan kaupunki on tehnyt Hämeenlinnan liikuntahallit oy:lle 100 000 euron suunnitteluvarauksen.

– Ensimmäisiä insinööritoimistotapaamisia on tehty, ja niitä käsitellään halliyhtiön hallituksessa. Syksyllä olisi tarkoitus saada keskusteluun erilaisia vaihtoehtoja, miten nykyistä hallia voitaisiin uudistaa ja perusparantaa, Toivanen kertoo.

Toivasen mukaan uudistuksia lähestytään kolmelta kulmalta.

– Näistä ensimmäinen on energiatehokkuus. Toisena tarkastellaan pakollisia teknisiä investointeja ja kolmantena toiminnallisuuden ja mahdollisuuksien lisäämistä monikäyttöisyytenä.

Hämeenlinnasta on käynyt jo delegaatio tutustumassa esimerkiksi Vaasan onnistuneeseen halliremonttiin, jossa Pohjantähti-areenan kaltainen kaarikatto korvattiin tasakatolla.

Lasiseinä koko terassille?

Toivasen mukaan suunnitelmat ovat vielä täysin auki, koska remontista ei ole vielä konkreettista päätöstä. Myös kokonaan uusi halli jossain toisessa kaupunginosassa on edelleen aika ajoin keskusteluissa mukana.

Näillä näkymin Pohjantähti-areenan remontointi on kuitenkin varteenotettavin vaihtoehto. Esimerkiksi Hämeensaareen suunnitellusta areenasta ei saatu juuri minkäänlaisilla laskelmilla taloudellisesti kannattavaa.

– Rinkelinmäellä voidaan varmasti saada urheilukeskittymänä eri toimintoja yhteen nivotuiksi. Mikäli saneeraus toteutetaan nykypaikalla, näen entistä monikäyttöisemmässä areenassa paljon mahdollisuuksia. Varmasti on silti hyvä miettiä myös muita sijainteja, jotta syksyllä voidaan keskustella eri vaihtoehtomalleista Hämeenlinnan elinvoimaisuuden kannalta.

Mikäli Pohjantähti-areenan saneeraus toteutuu, HPK:n toiveissa on hallin koko kaupallisuuden ja monikäyttöisyyden parantaminen.

– Omat toiveemme liittyvät muun muassa katsomorakenteisiin, istuma- ja seisomakatsomoiden paikkajakoihin sekä ravintolapalveluihin kokonaisuudessaan. Tilojen pitäisi olla monikäyttöisiä ja mahdollistaa myös muut kuin ottelutapahtumat. Myös uusia aitioita ja vip-tiloja on pohdittava, Toivanen sanoo.

Epävirallisissa puheissa on pyörinyt esimerkiksi lasitetun ravintolatilan laajentaminen kattamaan koko nykyinen ulkoterassi.

Kuuntele tallenteelta, kuinka suuren Toivanen kertoo Vaasan halliremontin euromääräisesti olleen sekä hänen vastauksensa siihen, onko Hämeenlinnassa mahdollisuuksia yhtä mittavaan projektiin.

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

syyskuu 2023
ma ti ke to pe la su
« maalis   loka »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
To Top