Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv

Uutiset

Korttelikiekon ulkosarja likimain paketissa – vakava tapaturma toi kypäräpakon juniorivalmentajille

Alkuvuoden plussakelit ovat häirinneet alkuvuodesta Hämeenlinnan seudulla pelattua lasten Korttelikiekko-sarjaa hiukan, mutta pääosa otteluista on saatu pelatuiksi. Loppiaisen jälkeen käynnistynyttä ulkosarjaa on pelattu 1–2 ottelun viikkotahdilla per joukkue.

– Viime vuosi oli yksi parhaista talvista, kun melkein kaikki ottelut pelattiin. Tänä vuonna joitakin rästipelejä on siirretty vielä hiihtolomaviikolle, kertoo nelihenkiseen kortteliraatiin kuuluva Aki Heino.

Tänä vuonna lapsia on mukana reilut 300 ja otteluita kalenterissa noin 120. Kaukaloissa on riittänyt säpinää Tuomelassa, Ojoisilla, Töpinässä, Käikälässä ja Parolassa. Ulkosarjan lisäksi suosittu lopputurnaus pelataan 11.–12. maaliskuuta Hakion jääliikuntakeskuksessa.

– Vapaaehtoisille vanhemmille on lausuttava iso kiitos ruljanssin pyörittämisestä. Myös kaupunki on tehnyt hyvää työtä kenttien jäädyttämisessä sarjan tarpeisiin, vaikka kelit ovat vaihdelleet.

Tuoreeltaan synkkiä pilviä turnauksen päälle toi helmikuun puolessavälissä sattunut harmillinen tapaturma, jossa ilman kypärää horjahtanut pelinohjaaja löi päänsä pahasti jäähän ja kiidätettiin Tampereelle hoitoon. Välittömästi tapauksen jälkeen kaikille pelinohjaajille ja myös HPK-juniorijääkiekon valmentajille asetettiin ehdoton kypäräpakko.

– Ohjeistuksemme on aina ollut, että kypärää pitäisi käyttää. On harmi, että monesti pitää sattua jotain, että asia nousee tapetille. Toivottavasti pelinohjaaja kuitenkin toipuu, Heino sanoo.

Osallistumismaksu vain 15 euroa

Osuuspankin sponsoroima Korttelikiekko järjestetään talkoovoimin jo 36. kertaa. Tänä vuonna sarjat järjestetään vuosina 2013–2016-syntyneille. Nuorimmat ovat syntyneet vuonna 2018.

– Ideana on kerätä harrastajia matalalla kynnyksellä jääkiekon pariin. Suurin osa osallistuvista lapsista osallistuu seuratoimintaan, mutta tarkoituksena on pitää kynnys matalana myös muille. Mukaan pääsee jo muutaman kahvikupin hinnalla ja vähillä varusteilla. Kaiken ei tarvitse aina maksaa maltaita, Heino sanoo.

Korttelikiekkoon osallistumisen matalaa kynnystä korostaa sekin, että kilpailullisuutta on karsittu siten, että aikuiset eivät saa ohjeistaa lapsia pelaamisessa.

Korttelikiekossa kaikilla joukkueilla on jonkin NHL-joukkueen nimi: Keskusta-Myllymäkeä edustaa Montreal, kaupungin länsipuolta Edmonton, itäpuolta Philadelphia, eteläpuolta Toronto ja pohjoispuolta Rangers. Parolasta tulee Chicago.

Kuuntele tallenteelta, miten korttelikiekkoraati suhtautuu asuinpaikan perusteella ”väärässä joukkueessa” menestystä tavoitteleviin pelaajiin ja ketkä muodostivat aikojen alussa ensimmäisen raadin.

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

helmikuu 2023
ma ti ke to pe la su
« tammi   maalis »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
To Top