Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv

Kommentaattorivieras

Kymmenisen kautta HPK:ssa valmentanut Pasi Arvonen: ”Kevät 2014 tuotti paljon hienoja tarinoita”

HPK:n edustusjoukkueessa lähes kymmenen kautta valmentanut Pasi Arvonen muistaa vielä, mikä oli hienointa aikaa päävalmentana. Se oli kevään 2014 legendaarinen loppunousu, joka tuotti Kerholle runkosarjan päätteeksi kahdeksan peräkkäistä voittoa. Niiden turvin joukkue eteni sensaatiomaisesti ”aikaiselta kesälomalta” pudotuspeleihin ja aina puolivälieriin asti.

– Silloin Sallisen Jere ja Viitaluoman Vili olivat vieläpä lähteneet Örebrohon. Mutta se joukkue hitsaantui, ja napsimme voittoja loppukaudesta peli kerrallaan. Olen edelleen kiitollinen joukkueelle siitä sitoutumisesta, joka tuotti paljon hienoja tarinoita, päävalmentajana Kai Raution syksyllä 2013 korvannut Arvonen sanoo.

HPK:n valmennusjohtoon Arvonen liittyi kaudelle 2006-07 Jukka Jalosen tiimiin, joten hän toimi seuran palveluksessa pitkään – kunnes tuli itsekin päävalmentajana Olli Salon korvaamaksi tammikuussa 2016.

– Oli ilo tehdä töitä kotikaupungin joukkueessa, eikä ajasta ole muuta kuin positiivista sanottavaa, Arvonen sanoo, vaikka joillakin intohimoisilla kannattajilla läikkyikin pahasti yli hankalina aikoina.

– Häiriköinniltä ei välttynyt perhekään. Kerran vieraspelin jälkeen kotiovelle tuotiin hautakynttilä.

Työ Ässissä jäi kesken

Kuluva kausi käynnistyi Porin Ässissä, missä Arvonen oli kolmatta kautta Ari-Pekka Selinin valmennustiimissä. Sieltä lähdöt koittivat marraskuussa.

– Tietysti harmitaa, että työ jäi kesken. Kauteen lähtö oli vaikea, koska joukkue oli hajonnut ja koko ajan piti rakentaa uutta. Tulos ei ollut riittävä, joten saimme ”Atun” kanssa lähteä.

Arvonen kuitenkin kehuu myös porilaisseuraa, vaikka antaa ymmärtää, että valmennusjohdon yhteistyö niin ikään hämeenlinnalaisen kehitysjohtaja Tommi Kerttulan kanssa ei toiminut aina parhaalla mahdollisella tavalla.

Mutta mitä 54-vuotias Arvonen aikoo seuraavaksi?

– Ammatti on valmentaja, joten tarkoitus on jatkaa. Nyt on aika hiljaista markkinoilla, mutta odotellaan rauhassa, hän sanoo.

Merkittävimmäksi vahvuudekseen Arvonen nostaa pelin ymmärtämisen.

– Olen saanut olla hyvin valmentajien kuten Jukka Jalosen, Jukka Rautakorven, Harri Rindellin ja Matti Alatalon tiimeissä. Siinä on saanut hyvää oppia.

Kuuntele tallenteelta, minkä hämeenlinnalaisseuran kasvatti ”Pantse” on (vinkki: ei HPK eikä Tiikerit), ja mikä ennätys hänellä on yhä nimissään Mestis-seura Kokkolan Hermeksessä.

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

huhtikuu 2022
ma ti ke to pe la su
« maalis   syys »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
To Top