Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv

Uutiset

HPK:n legendaarisen maalilaulun tulkitsija Kai Hyttinen: ”Siinä vain osuttiin oikeaan”

HPK:n maalilaulu Se on siellä on Rinkelinmäen jäähallin kaikkien aikojen soitetuin kappale. Sen aikanaan tunteella tulkinnut Kai ”Kuju” Hyttinen on Kerhon miehiä.

– Suhtaudun aina HPK:n tuloksiin Urheiluruudussa siten, että kyseessä on kasvattajaseurani. En pelannut seurassa kuin jalkapalloa, mutta suosikkijoukkuettani ei voi millään tavalla kyseenalaistaa.

Urallaan parhaiten iskelmälaulajana ja näyttelijänä tunnetuksi tullut Hyttinen kävi koulunsa Hämeenlinnassa. Lapsuudessa 1950-luvulla Kuivansillan kiekkokaukalon katsomo kävi pakkaspäivinä tutuksi.

– Peleissä käyminen oli niitä harvoja asioita, joita isän kanssa teimme yhdessä. Siinä sai samalla munkkipossun, mikä oli talvisen viikon kohokohta. Kadehdin heitä, jotka pääsivät väliajalla kolaketjuun, hän muistelee.

Kerhon maalilaulu on jo 47-vuotias

HPK:n kannatuslaulun ensimmäinen versio levytettiin 1974, ja maalilauluna se otettiin käyttöön vuonna 1981. Vexi Salmen sanoittama ja Kassu Halonen säveltämä kappale on pitänyt pintansa, vaikka muitakin maalilauluja on välillä kokeiltu.

– Siihen aikaan kannatuslauluja tehtiin monelle seuralle. Vexi värkkäsi tekstejä, ja itsekin lauluja sävelsin. Siinä pystyi ujuttamaan muutakin musiikkia samalle kasetille ja tienaamaan sillä.

Vexi Salmi ehti kertoa ennen poislähtöään, että laulusta haluttiin tehdä alkujaan mahdollisimman ärsyttävä vastustajalle. Hyttisen mielestä laulussa on ”sopivan selkeä sanoma”.

– Siinä yhdistyvät kaikki oleelliset asiat ja tehdyn maalin aiheuttama riemunpurkaus yleisössä. Siinä vain osuttiin oikeaan sillä hetkellä, artisti arvelee.

– Mutta en tarkkaan enää muista, miten laulu edes menee, kun en ole sitä vuosikymmeniin kuullut.

Hyttinen levytti taannoin toisenkin jääkiekkoaiheisen kappaleen nimeltään Ka-Ku-Ti (linkki alapuolella). Laulu löytyy Kanta-Hämeen Aluesäästöpankin vuonna 1987 tuottamalta Kevyesti uuteen pankkiaikaan -kasetilta, jonka nimestä päätellen tuolloin ei osattu vielä pelätä lamaa.

Kai Hyttinen esiintyy sunnuntaina Verkatehtaalla Hämeenlinnan Teatterin päänäyttämöllä omaa nimeään kantavassa Nostalgiaa-konsertissa kello 15. Kuuntele oheiselta tallenteelta, missä päin Hämeenlinnaa Kuju taannoin asui ja millainen erikoinen lapsus tapahtui pelissä Luiro Salismalle.

Jatka lukemista
Lue myös nämä:
Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

joulukuu 2021
ma ti ke to pe la su
« marras   tammi »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
To Top