Kerhoradio somessa
Arguendo

Kiekko-Espoo — HPK

Otteluinfo

Otteluinfo

Mikko Mannerin HPK kohtaa Espoon nyt toista kertaa tällä kaudella. Syyskuun 27. Kerho voitti 5-2-lukemin Hämeenlinnassa, mutta silloin Matias Lehtonen oli vielä vetovastuussa ja tuo jäikin hänen ainoaksi tämän kauden täydeksi pistepotikseen joukkueen pääkäskijänä.

Viime viikolta vain yhden pisteen napannut HPK avasi tämän viikon heti räväkästi, kun Ilves kärsi kotonaan 1–4-kotitappion. HPK:lta kuusikymppinen oli ehjä ja virheetön, ja myös alkukaudesta vaivannut toisen erän kirous onnistuttiin väistämään. Maalinteossa onnistuivat Jesse Kiiskinen, Anton Mylläri, Heikki Huttunen sekä Eetu Tuulola tyhjiin. Kun edellinen vierasvoitto tuli tammikuun alussa, ja väliin mahtui Liigassa 19 tappiollista reissupeliä, karmaisevan putken katkaiseminen valaa joukkueesen varmasti uskoa myös Espoon piipahdukselle.

Kiekko-Espoo on tehnyt todella komean paluun takaisin liigakartalle, sillä Jyrki Ahon ryhmä on pelannut sarjatulokkaaksi erinomaisesti. Joukkue on taulukossa neljäntenä 27 pisteellä. HPK on sijalla 14 kymmenen pistettä vähemmän keränneenä.

Espoolaisilla vahva lokakuu

Espoon viimeisissä neljässä ottelussa voitot ja tappiot ovat vuorotelleet, sillä Tappara taipui Tampereella maanantaina lukemin 1–2, mutta keskiviikkona Kiekko-Espoo hävisi kotonaan Lukolle 1–4.

Sinikeltaiset kuitenkin aloittivat lokakuun voittamalla jopa viisi ottelua putkeen. Alkukaudesta Espoo on kaatanut esimerkiksi Tapparan kahdesti ja Kärpät kerran. Tilastollisesti espoolaiset eivät varsinaisesti loista millään osa-alueella erityisesti, mutta joukkue laukoo otteluissaan hanakasti ja paljon – Liigassa toiseksi eniten. Joukkueen sisäisen pörssikärjen muodostavat hyökkääjät Peter Quenneville, Santeri Virtanen ja Cameron Hillis, joista ensin mainitulla on 13 tehopistettä ja jälkimmäisillä kymmenen.

Mestiksen mestaruuden 2022 voittanut ja viime keväänä pronssia saavuttanut Kiekko-Espoo uudistui täksi kaudeksi lähes täydellisesti. Maalin suulta löytyy yksi Liigan alkukauden komeetoista. Vasta 18-vuotias tulokasvahti Petteri Rimpinen (91,08 %) on ollut joukkueen ehdoton tukipilari. Nuori molari onkin torjunut valtaosan Kiekko-Espoon otteluista ja liigavahdeista eniten, 15 ottelua.

Kiekko-Espoolla on uusvanhana liigajoukkueena vielä näytönhalua, mutta toisaalta HPK haki Nokia Arenalta täyden tankillisen itseluottamusta Espoon kanssa samoilla sijoilla porskuttavilta isänniltä. Tämä saattaa aukaista henkisiä lukkoja. HPK:n ylivoima on vieläpä toiminut viime kierroksilla sarjan parhaiten, vaikka otteluohjelmakaan ei ole sitä suosinut. Vedonlyönnin kertoimissa kotijoukkue on suosikki, mutta jos Sami Rajaniemi ja Jesse Kiiskinen saavat jälleen tiistain tapaan muutkin nostamaan tasoaan, Kerholla on täydet saumat voittoon.

Lähetys käynnistyy kello 18.00. Ottelun selostaa Pauli Salokangas.

– Radiolähetys: Radio City Hämeenlinna 88,9 MHz
– Nettilähetys: Kerhoradio.fi/nettilahetys/

Tiedot

Päivä Aika Sarja Sarjakausi
25.10.2024 18:30 Liiga 2024-25

Paikka

Espoo Metro Areena
Urheilupuistontie 3, 02200 Espoo
To Top