Kerhoradio somessa
Arguendo

Ilves — HPK

Otteluinfo

Otteluinfo

Mikko Mannerin HPK kohtaa Ilveksen nyt toista kertaa tällä kaudella. Noin kuukausi sitten Kerho kärsi 0-4-tappion Hämeenlinnassa, mutta silloin Matias Lehtonen oli vielä vetovastuussa.

Viime viikon otteluissaan HPK kärsi tappiot keskiviikkona Kuopiossa, perjantaina Lahdessa ja lauantaina kotona HIFK:ta vastaan voittolaukauskisassa. Viimeistä edelliseltä sijalta ponnistava HPK lähtee nyt siis katkaisemaan kolmen ottelun mittaista tappioputkeaan sarjavitosen Ilveksen vieraaksi, mutta tupsukorvillakin on alla kaksi liigatappiota. Näiden väliin tiistaille osui toki CHL-kotivoitto Växjöstä 3-0-lukemin, mutta viimeksi lauantaina Ilves kärsi kauden ensimmäisessä paikallisottelussa ruman 1-5-kotitappion Tapparalle.

Tommi Niemelän Ilves aloitti kauden erinomaisesti kairattuaan heti kärkeen seitsemän kolmen pisteen voittoa. Viime aikojen vire ei kuitenkaan aivan vakuuta, sillä viidessä viime liigaottelussaan tupsukorvat ovat onnistuneet nappaamaan täyden pistepotin vain kerran. Näissä otteluissaan joukkue on myös luonut toiseksi vähiten maaliodottamaa koko Liigassa, vaikka HPK:nkaan lukema ei ole juuri parempi. Helppoa ei maalinteosta tule Kerholle silti tänäänkään, sillä Ilves puolustaa todella tiiviisti.

Molemmilla tehokkaat ylivoimat

HPK:lta toinen erä IFK:ta vastaan oli heikko, mutta vahva kolmas erä tuotti viikosta sentään yhden pisteen. Tällä hetkellä pelin taso riittää useimpina iltoina kamppailla pisteistä, vaikka vieraskaukaloissa onkin ollut selvästi hankalampaa.

HPK on ollut viiden viime kierroksen aikana sarjan tehokkain ylivoimalla, joten jos isännät saataisiin jäähyilemään, niin siinä voisi piillä jälleen vieraiden mahdollisuus. Myös hämeenlinnalaisten on silti syytä pysyä poissa boksista, sillä Ilves on pelannut koko alkukauden otannalla Liigan tehokkainta ylivoimaa yli 30 prosentin tuhovoimalla.

Ilveksen kultakypärää kantaa tänään 500. liigaottelunsa pelaava Eemeli Suomi tehoillaan 6+13. HPK:n ykköstykki on ollut nuori Jesse Kiiskinen, joka on kirjauttanut saldon 5+8.

Ilves oli vakuuttava Hämeenlinnan avauskohtaamisessa, jossa Jakub Málek piti kauden ensimmäisen nollansa. Pitää kuitenkin muistaa, että HPK otti edellisen vierasvoittonsa – ja nimenomaan kolmen pisteen arvoisesti – nimenomaan Ilveksen vieraana 3. tammikuuta. Kerhon maalia vartioi tänäänkin Sami Rajaniemi, joka venyi IFK:ta vastaan useisiin huippupelastuksiin.

Lähetys käynnistyy kello 18.00. Ottelun selostaa Pauli Salokangas.

– Radiolähetys: Radio City Hämeenlinna 88,9 MHz
– Nettilähetys: Kerhoradio.fi/nettilahetys/

Tiedot

Päivä Aika Sarja Sarjakausi
22.10.2024 18:30 Liiga 2024-25

Paikka

Nokia Arena, Tampere
Åkerlundinkatu 16, 33100 Tampere
To Top