Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv
SM-junioreiden päävalmentajista vain U16-ikäisiä eli 2008 syntyneitä luotsaava Teemu Jokela (oik.) jatkaa HPK:ssa. Ensi kaudella hän saa valmennettavikseen 2009 syntyneet.

Uutiset

HPK:n urheilujohtaja Ilkka Haapea: ”Jatkossa valmentajien osaamista hyödynnetään enemmän oman joukkueen ulkopuolella”

HPK:n vanhimpien SM-junioreiden päävalmentajavaihdokset ovat puhuttaneet paikallisia kiekkopiirejä, mutta HPK:n urheilujohtaja Ilkka Haapean mukaan rekrytointeihin ei liity dramatiikkaa ainakaan työnantajan puolelta.

HPK julkisti kilpajoukkueiden uusia päävalmentajia ensi kaudelle toissa viikolla. U20-joukkueen vastuuvalmentajaksi on nimetty Niko Marttila ja U18-vastuuvalmentajaksi Simo Korpela, ja U16-vastuuvalmentajana jatkaa päätoimiseksi tehtävässään siirtyvä Teemu Jokela. HPK Naiset jatkaa Jari Riskun komennossa.

– Haluamme katsoa tulevaisuuteen, ja rekrytoimme osaajia tietyille osaamisalueille. Esimerkiksi juuri Marttilan ja Korpelan osaamisella pystymme ottamaan ensimmäisiä askelia kohti uutta HPK:ta muutosvaiheessa, Haapea kommentoi.

Jatkossa on tarkoitus, että valmentajien osaaminen tulisi organisaatiossa käyttöön tehokkaammin kuin vain oman joukkueen päivittäisvalmennuksessa.

– Nykyisten valmentajien määräaikaiset työsuhteet päättyvät ihan luontaisesti. HPK:ssa on aina ollut hyviä valmentajia ja tulee jatkossakin olemaan, Haapea sanoo.

Puoli vuotta on lyhyt aika

Puoli vuotta urheilujohtajana toiminut Haapea kertoo viihtyneensä tehtävässä hyvin. Konkreettisia muutoksia toiminnassa näin lyhyessä ajassa ei ole ollut vielä tarkoitus saada aikaiseksi.

– Jokaisella on aina omat odotusarvonsa siitä, mitä konkretia voisi olla, mutta pääpainopistealueille rakennusaikaa on varattu 2–3 vuotta. Rakennamme uutta pikku hiljaa pala palalta, on sitten kyse huippuvaiheen, siihen valmistavan vaiheen tai lasten vaiheen asioista, Haapea sanoo.

– Seuran nykytilassa on paljon hyvää ja paljon myös sellaista, että pitää katsoa, millaista toiminnan pitäisi olla tulevaisuudessa. Etsimme yhteistyöhön myös ulkopuolisia kumppaneita, mistä kertoo tuoreeltaan julkistettu yhteistyö Kuortaneen urheiluopiston kanssa.

”Olisi hölmöä jättää tervehtimättä”

Hämeen Sanomat nostatti syyskaudella muun muassa Kiekkokiuas-podcastissään esille puheita siitä, ettei Haapea tervehtisi seuran toimijoita hallilla.

– Kuulen tästä nyt ensimmäisen kerran, joten vaikea sanoa, mihin tuolla viitataan. Meillä on seurassa paljon toimijoita ja harrastajia, ja voihan olla, että joku on mennyt ohi, jota en tunnista tai jota en ole huomannut, Haapea sanoo.

Mutta tarkoituksella Haapea ei jätä ketään tuntemaansa henkilöä tervehtimättä.

– Ei kai kukaan jätä, eiköhän se kuulu ihan peruskäytöstapoihin. HPK:ssa kaikki ovat yhtä suurta perhettä. Hölmöähän sellainen olisi.

Kuuntele tallenteelta, miten Haapea avaa urheilujohtajan ja jääkiekkojohtajan välistä vastuunjakoa sekä sitä, miten yhteistyö on käynnistynyt HPK-Juniorijääkiekon kanssa.

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

helmikuu 2024
ma ti ke to pe la su
« tammi   maalis »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
To Top