Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv

Kommentaattorivieras

Marko Palon tahtomaali räjäytti Rinkelinmäen huutomyrskyyn keväällä 1993: ”Eihän se unohdu ikinä”

Maailmanmestari Marko Palon läpimurtokausi SM-liigassa oli 1992–93, jonka keväästä hämeenlinnalainen kiekkoyleisö hänet ehkä parhaiten muistaa. JyP HT kaatui ratkaisevassa viidennessä välierässä Palon runnomaan jatkoaikamaaliin.

Varjosen Tomppa sai punaviivan kulmaan kiekon ja siirsi sen mulle keskelle. Tiesin, etteivät JyPin kokeneet pakit fiksuina pelimiehinä rikkoisi, joten lähdin yrittämään heidän välistään. Kun pääsin läpi ja veskari tuli vastaan, loppu oli jo helpompi homma, Palo muistelee.

– Onhan se sellainen maali, ettei se unohdu ikinä. Vieläkin tulee kylmiä väreitä, kun siihen hetkeen palaa, Palo kuvaili tuntemuksiaan Kerhoradion lähetyksessä kuultuaan tilanteesta selostuksen.

Maajoukkueessa Palo pelasi Lillehammerin olympialaisten lisäksi MM-kisoissa vuosina 1993–95 kullanhohtoisiin Tukholman kisoihin asti. Se kevät olikin hyökkääjälle yhtä juhlaa, koska muutamaa viikkoa aiemmin hänen ruotsalaisseuransa oli noussut sensaatiomaisesti runkosarjan kahdeksannelta sijalta mestariksi.

– Ne olivat ensimmäiset mestaruudet sekä HV71:lle että Leijonille, joten siinä oli pieni mies ihmeissään.

Pelasi omilla vahvuuksillaan

Juniorina sahalaitakuvioiduista pelisukistaan lempinimen ”Kyy” saanut hyökkääjä pelasi HPK:n edustusjoukkueessa kaikkiaan kolmetoista kautta: kolme 1. divisioonassa ja kymmenen SM-liigassa.

– Oivalsin omat vahvuuteni, joihin nojasin. Ymmärsin peliä, ja käytin mahdollisuuteni hyväksi, kun sellaisia tuli eteen. Siten kasvatin itseluottamustani ja sain enemmän vastuuta, väkevänä ja periksiantamattomana tunnettu hyökkääjä perkaa uraansa.

Palo on kerännyt HPK:n pääsarjahistoriassa toiseksi eniten maaleja sekä kolmanneksi eniten pisteitä ja otteluita. Hänen numeronsa 13 on jäädytetty ja nostettu Pohjantähti Areenan kattoon.

– Iso oranssi sydän mulla on ollut aina. Iän myötä perspektiiviä on tullut lisää, mutta täältä Rinkelinmäeltä on todella hyvät muistot, joita saa kantaa mukanaan.

Asenne on yhä kohdillaan

Palo seuraa edelleen HPK:n otteita töiden salliessa. Edes jalan ruhjoutuminen kivikuorman alle ei ole häntä pysäyttänyt.

– Puoli vuotta meni kuntoutumiseen, mutta ihan samanlaisia määriä reunakiviä asennan paikalleen kuin ennenkin. Kaikki on välillä vähän hitaampaa, mutta niin on tässä iässä muutenkin, Palo sanoo.

– Kun asioille ei voi mitään, on turha jäädä paikoilleen makaamaan. Aina sulla on mahdollisuus, ja siitä on pidettävä kiinni.

Kuuntele tallenteelta, missä hämeenlinnalaisseurassa Palo aloitti junioriuransa, oliko HPK:lla hänen mielestään saumoja kevään 1993 finaalisarjassa sekä mitä hän tuumii Kerhon nykytilasta ja pelikirjasta.

Korjaus 10.3.2023 klo 22.32: Arkistonauhalla kuultavan selostajan nimi on Tapio Korpaeus.

Marko Palon ura numeroina:

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

tammikuu 2023
ma ti ke to pe la su
« joulu   helmi »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
To Top