Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv

Kommentaattorivieras

Mika Järvinen teki maalin ensimmäisenä maalivahtina Liigassa: ”Siihen aikaan sitä treenattiin”

HPK:n U20-joukkueen maalivahtivalmentajana nykyään toimiva Mika Järvinen oli kaikkien aikojen ensimmäinen SM-liigassa maalinteossa onnistunut maalivahti. Hattulalaislähtöinen, toistakymmentä vuotta Liigassa kiekkoja torjunut Järvinen iski KalPassa pelatessaan joukkueen neljännen osuman Raumalla 4. joulukuuta 2008, kun Lukko pelasi ilman maalivahtia.

– En ollut aiemmin maalintekoa yrittänyt, enkä muista, mistä ajatus tuli. Siihen aikaan sitä treenattiin ja oli tärkeää saada kiekko omistakin pois. Mutta hyvä tietysti, kun lähdin sitä yrittämään, Järvinen sanoo nyt Kerhoradiossa, vaikka silloisessa tv-lähetyksen haastattelussa vastaus harjoittelun osalta kuuluikin hiukan toisin.

Sittemmin maalinteossa on onnistunut veräjänvartijoista Liigassa vain Lukon Lassi Lehtinen loppuvuodesta 2018.

Kiertotietä huipputasolle

Järvisen tie kotimaiseen pääsarjaan kiersi Kuopion kautta. HPK:n junioreissa tukkeena oli tuolloin pätevämmiksi katsottuja maalivahteja, mutta Järvinen taisteli tiensä huipulle vaihtoehtoista reittiä: ensin KalPan A-nuoriin ja siitä edustusjoukkueeseen.

– Tie nousi Hämeenlinnassa pystyyn eikä omiin kykyihin uskottu, vaikka itsellä oli sellainen fiilis, että haluan laittaa kaikki peliin. Kyselin muutamalta tutulta Kuopiosta, millainen tilanne siellä on. Siellä tarvittiin maalivahtia, ja sinne sitten lähdettiin, Järvinen muistelee.

Pääosa Järvisen urasta vierähti Suomessa ja nimenomaan Liigassa. Pisimpään hän pelasi KalPassa ja Sportissa, mutta pari kautta vierähti myös kasvattajaseurassa HPK:ssa. Viime kauteen pelaajauransa päättänyt Järvinen, 34, asuu tällä hetkellä perheineen Tampereella.

Kuuntele tallenteelta, minkä nimisiä maalivahteja HPK:n juniorimylly tuotti vuosituhannen ensimmäisellä vuosikymmenellä huipputasolle ja miten ”Järä” muistelee vuosiaan eri seuroissa, A-junioreiden Suomenmestaruutta ja KHL-rupeamaansa.

Mika Järvisen ura numeroina:

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

joulukuu 2022
ma ti ke to pe la su
« marras   tammi »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
To Top