Kerhoradio somessa
Ykkoshockey leiri

HIFK — HPK

Otteluinfo

Otteluinfo

Ilman tappioita kautensa startannut HIFK saa kotona vastaansa odotetun hankalan alun kaudelle saaneen HPK:n. Tasoero joukkueiden välillä on ennalta suuri, mutta Kerhoa ei sovi helsinkiläisten silti ylenkatsoa. Matias Lehtosen HPK:lla on alkukaudesta isosti näytönhalua, ja nyt saadaan uusin hyökkääjähankinta Adam Brodeckikin kehiin mukaan.

Viime kauteen IFK panosti isosti, mutta tuloksena oli jälleen pettymys. Vielä playoff-kevään korvalla tuloskunto kääntyi nousuun, mutta puolivälierissä IFK:n hienosta kolmen tappion takaa noususta huolimatta Pelicans meni seiskapelistä jatkoon. Tämä kausi on Ville Peltosen komennossa jo neljäs – parhaana suorituksena yksi nelossija. IFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelaisen korvasi viime kauden päätteeksi Janne Pesonen.

Keväällä joukkueen jättivät muun muassa Niko Hovinen, Juha Jääskä, Eetu Koivistoinen, Julius Nättinen, Trent Bourque, Kasper Kotkansalo, Johan Motin ja Niko Seppälä, Joni Ikonen, Miro Väänänen, Antti Pihlström ja Teemu Tallberg.

Martin tärkeä jatkaja IFK:ssa

Tilalle tulleista mainittakoon isokokoinen tsekkipakki Ronald Knot ja maanmies, hyökkääjä Petr Kodytek, joka teki avauskaudellaan Ilveksessä 20 maalia. Kokenut Juhani Jasu on työteliäs alivoimapelaaja ja vahva aloittaja. Daniel Mäkiaho on pelannut aikanaan seuran junioreissa ja pääsee nyt myös liigaryhmään – ei tosin tänään pelaa. Myös HIFK:lle entuudestaan tuttu Panu Mieho palaa seuraan kuuden vuoden tauon jälkeen.

Pistepörssin seiskasijalle yltäneellä Jori Lehterällä alkaa toinen kausi IFK:ssa. Luke Martinin jatkosopimus oli iso haku seuralta. Kristian Vesalaisen viime kausi hiipui hyvän syksyn jälkeen. Myös Vincent Marleau väläytteli tuloksentekijänä, ja listalla on edelleen Iiro Pakarisen, Joonas Raskin, Aron Kiviharjun ja Leo Komarovin kaltaisia isoja nimiä, mutta kaikkiaan IFK vaikuttaisi heikentyneen viime kaudesta. Viime kaudella myös Roope Taponen maalilla otti lopulta steppejä taaksepäin. Joukkuetta onkin ennakkoarvioissa povattu enintään ylempään keskikastiin.

Toki IFK pelasi avausviikolla kaksi ottelua täksi kaudeksi sarjaan noussutta Kiekko-Espoota vastaan ja voitti molemmat. Ottelut olivat kuitenkin tasaisia, eikä olisi ollut suuri vääryys, vaikka pisteitä olisi jäänyt naapurillekin. Kodytek keräsi kolme syöttöpistettä ja Lehterä neljä.

HPK ja IFK kohtasivat harjoituskauden ensimmäisessä ottelussa, ja tuolloin helsinkiläiset olivat vahvempi joukkue voittaen pelin lukemin 3-0. HPK on voittanut Nordiksella viimeksi helmikuussa 2022, mutta kaiken mennessä kohdilleen etenkin hyökkäyspäässä saalista lienee irrotettavissa mukaan – ja Sami Rajaniemi hoitaa maalilla loput.

Lähetys käynnistyy kello 18.00. Ottelun selostaa Pauli Salokangas.

– Radiolähetys: Radio City Hämeenlinna 88,9 MHz
– Nettilähetys: Kerhoradio.fi/nettilahetys/

Tiedot

Päivä Aika Sarja Sarjakausi
18.9.2024 18:30 Liiga 2024-25

Paikka

Helsingin jäähalli
Nordenskiöldinkatu 11-13, 00250 Helsinki
To Top