Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv

Kommentaattorivieras

Helsingistä Hämeenlinnaan päätynyt Timo Lehkonen ahkeroi HPK:ssa neljännesvuosisadan: ”Kerho on edelleen rakas seura”

HPK:hon kaudelle 1989–90 siirtynyt Timo Lehkonen on löytänyt Hämeenlinnasta kaksi suurta rakkautta: Helena-vaimon ja jääkiekkoseuran.

– Olen hämeenlinnalainen, vaikka asun edelleen osan viikosta työn takia Helsingissä ja kirjani ovat siellä, Karhu-Kissojen valmennuspäällikkönä työskentelevä Lehkonen sanoo.

Hallilla miestä näkee usein seuraamassa HPK:n pelejä lehdistökatsomossa. Seura on hänelle edelleen tärkeä.

– Olinhan täällä 25 vuotta hommissa: pelaajana, juniorivalmentajana, edustuksen valmentajana ja sitten vielä valmennuspäällikkönä.

Mitalisadetta Jukka Jalosen tiimissä

Pelaajana Hämeenlinnassa vierähti neljä kautta. SM-liigassa Jokereiden paidassa debytoinut Lehkonen ehti edustaa maalivahtina myös TPS:ää, HPK:ta ja TuToa, kunnes hän lopetti uransa 90-luvun puolivälissä.

Kerhon ajoilta päällimmäiseksi jäi mieleen ensimmäinen pronssi keväältä 1991, vaikka sitä ennen hän oli juhlistanut Turussa jo mestaruuttakin.

– Se oli kova saavutus pienelle seuralle. Sekin lämmitti, että olin täällä ensimmäistä kertaa selkeä ykkösveskari ja pystyin pelaamaan aika hyvällä tasolla.

Sittemmin valmentajana Lehkonen niitti menestystä Jukka Jalosen tiimissä, kun mitaleita alkoi ropista kausi toisensa jälkeen HPK:ssa ja myös maajoukkueessa. Jääkiekkoon alkoi syntyä pelitaktisia rakenteita, jotka nykyisellään muodostavat Meidän peli -kattokäsitteenä lajin suomalaisen variantin ytimen.

– Aloimme silloin miettiä, miten saavuttaisimme kilpailuedun kiekonhallinnan kautta. Se toimi ja kehitti peliä ja pelaajia, Lehkonen kiteyttää.

Urheilu pitäisi palauttaa urheiluun

Suomalaiseen jääkiekkoon Lehkonen palauttaisi kilpailun niin huipputasolle kuin junioreihinkin. Hän vastustaa suljettua Liigaa ja liigaseuroille osoitettuja junioreiden SM-sarjojen mandaattipaikkoja.

– Kilpailu nostaa tasoa. Täällä HPK:n peleissäkin näkee, etteivät pelaajat ole aivan ytimessä, kun panosta ei ole, vaikka valmentajat yrittävät pumpata joukkuetta parhaansa mukaan, Lehkonen täräyttää.

– Paljon puhutaan rahasta, mutta kyllä joukkueen otteiden pitäisi ratkaista Ruotsin tapaan, millä sarjatasolla joukkue pelaa. Jokin seura voi tehdä miljoonallakin hyvää urheilua.

HPK:n nykytila vetää Lehkosen mietteliääksi.

– Toki tuntuu surulliselta katsoa sarjataulukkoa, mutta eivätköhän prosessia hoitavat uudet kaverit löydä vielä valoa tunnelin päähän. On kuitenkin iso asia Hämeenlinnalle, että täällä pelattaisiin huippujääkiekkoa jatkossakin.

Kuuntele Kerhoradion Lehkos-potpurista, miten mies tarttui lähetyksessä useampaan muuhunkin aiheeseen, joissa käsiteltiin sekä hänen omaa uraansa että myös yleisempiä kiekkoaiheita.

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

helmikuu 2024
ma ti ke to pe la su
« tammi   maalis »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
To Top