Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv

Uutiset

HPK:n uusi toimitusjohtaja Kaj Källarsson kasvutavoitteista: ”Pääomia on löydettävissä myös muualta Suomesta”

Vahva yhteisöllisyys on pikkukaupungin urheiluseuralle suuri voimavara, mutta HPK:n kannattaa hakea liiketoiminnan kasvua ja uusia kumppanuuksia myös Hämeenlinnan ulkopuolelta. Näin uskoo viime viikolla aloittanut uusi toimitusjohtaja Kaj Källarsson.

– Pääomia voisi olla ehdottomasti löydettävissä myös muualta Suomesta, joensuulaisesta puualan yrityksestä Iivari Mononen Groupista HPK Liiga oy:n palvelukseen siirtynyt Källarsson sanoo.

Hän kertoo työn alkaneen vauhdikkaasti. Esimerkiksi lauantain kotiottelussa miestä kiidätettiin Pohjantähti-areenassa vinhasti paikasta toiseen tervehtimään seurayhteisön avainhahmoja ja kumppaneiden edustajia. Tehtävässä on edustamisen ohella silti paljon muitakin tärkeitä vastuita.

– Itse keskityn johtamistyössä talouden ja hallinnon kehittämiseen. Työlistan alkupäässä on esimerkiksi tehdä tarkka analyysi tulo- ja menopuolen kassavirroista ja siitä, mitä niille voidaan tehdä. Vahva talous on kaiken liiketoiminnan a ja o, ja myös kasvua pitää hakea, Källarsson sanoo.

– Virkaa tekevä johto on toiminut ansiokkaasti, mutta paljon riittää tehtävää tuleville ajoille. Urheilupuolella on hyvä, että Ilkka Haapea ja Erkki Rajamäki ovat ehtineet jo viedä omia toimenkuviaan eteenpäin.

HPK ei ole pelkkä jääkiekkoseura

Pelkkien urheilutapahtumien ja ravintolabisneksen varaan HPK ei aio liiketoimintaansa perustaa, vaan uusia avauksia saattaa olla luvassa jo keväällä. Kasvun kannalta olisi tärkeää saada myös vanhentuneet tapahtumafasiliteetit kuntoon.

– Nykyinen halli rajoittaa liiketoiminnan kehittämistä, joten remontti on väistämättä edessä. Siinä teemme varmasti hyvää yhteistyötä kaupungin kanssa. Olemme paikallisesti merkittävä toimija ihmisten voimaannuttamisessa, ja tiloissa pitää voida järjestää muutakin kuin urheilutapahtumia.

Muutenkaan HPK ei halua profiloitua vain kiekkoseuraksi.

– Esimerkiksi lasten ja nuorten liikuttajana HPK:lla on tärkeä rooli alueella. On paljon asioita, joita voimme yhteisön eteen tehdä.

Veljesduo korkeilla kiekkojakkaroilla

Kaj Källarsson pelasi itse jääkiekkoa kilpatasolla parikymppiseksi ja uskoo lajiymmärryksensä riittävän urheiluseuran toimitusjohtajan tehtävään.

– Meillä on vahva urheilujohto, ja oma tehtäväni on tukea heitä. Edustusjoukkueen peli on ailahdellut syksyn mittaan, ja nuorta joukkuetta ja päävalmentajaa testataan. Mutta peli kehittyy, ja muutaman onnistumisen myötä pallo alkaa pyöriä varmasti oikeaan suuntaan.

Kaj Källarssonin veli Tomi Källarsson toimii HPK-Juniorijääkiekko ry:n puheenjohtajana. Tästä uusi toimitusjohtaja uskoo olevan vain hyötyä yhteistyölle.

– Pystymme ainakin rehellisesti keskustelemaan asioista. Olemme aika eri reittejä tulleet tähän pisteeseen. Varmasti tullaan toimeen, ja ehkä painitaan vähemmän kuin 30 vuotta sitten, Källarsson letkauttaa.

Uusi toimitusjohtaja muuttaa perheineen Hämeenlinnaan piakkoin.

– Asiat ovat tapahtuneet nopeasti. Olemme löytäneet kaupungista uuden kodin, ja aika pian muuttokuorman kanssa siirrymme tänne osaksi tätä yhteisöä. Sitä koko perhe odottaa.

Kuuntele tallenteelta, mitä Källarsson tuo aiemmalta työuraltaan mukanaan HPK:hon ja kuinka sisääpäinlämpiävänä hän seutukuntaa pitää.

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

marraskuu 2023
ma ti ke to pe la su
« loka   joulu »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
To Top