Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv

Uutiset

Karjala-turnaukseen valittu Eetu Liukas fyysisestä pelityylistään: ”Olen aina tykännyt kamppailla”

Suomen maajoukkueeseen Karjala-turnaukseen valittu HPK-hyökkääjä Eetu Liukas on ihastuttanut hämeenlinnalaisyleisöä tällä kaudella erityisesti fyysisellä pelityylillään. Ykkösketjussa pelaava Liukas tekee tilaa ketjun muille hyökkääjille ja käy usein jakamassa mojovia taklauksia vastustajan päädyssä.

– Fyysisyys on ollut oikeastaan aina kiinteä osa omaa peliäni, koska tykkään kilpailla ja kamppailla. Luonne on niin kova, että sitä tekee kaikkensa voitonsa eteen. Ja kun huomaa, että se auttaa joukkuetta ja yleisökin innostuu, niin se sytyttää itseäkin, Liukas sanoo.

Kevään hopeajoukkueesta TPS:stä Kerhoon siirtynyt Liukas on viihtynyt Hämeenlinnassa. Joukkueelle on kertynyt tappioita loppusyksystä kuitenkin liiaksi, joten tunnelmat ovat kaksijakoiset.

– Kaiveleehan se, kun on otettu tukkaan ja hävitty loppusyksystä maalin pelejä. Ykköskentässä pitäisi pystyä enemmän auttamaan joukkuetta kääntämään maalin pelejä voitoiksi.

Jalosen puhelu tuli puskista

Juniorimaajoukkueissa Liukas on pelannut aiemminkin, mutta A-maajoukkuevalmentaja Jukka Jalosen puhelu tuli Liukkaalle yllätyksenä. Suomi kohtaa Turussa torstaista sunnuntaihin pelattavassa neljän maan turnauksessa Sveitsin, Tšekin ja Ruotsin.

– Oli aika jännä hetki, enkä tiennyt mitä sanoa tai ajatella. Aika puskista tuli. Vähän alkoi kädet täristä, 20-vuotias hyökkääjä sanoo.

– Pienessä ajassa on tapahtunut paljon isoja asioita. Jos joku olisi sanonut vuosi sitten TPS:n A-junnuissa, että vuoden päästä pelaat maajoukkueessa, niin en olisi ostanut ajatusta. Toki oli mielessä, että kova työ jossain vaiheessa palkitaan, mutta että näin nopeasti, niin onhan se tosi hieno juttu.

Kuuntele tallenteelta, miten Liukas luonnehtii itseään pelaajana kaukalossa ja pukukopissa ja millaisia elämänarvoja hän on perinyt vanhemmiltaan sovellettaviksi myös joukkueurheilussa.

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

joulukuu 2022
ma ti ke to pe la su
« marras   tammi »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
To Top