Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv
HPK Naiset Akatemia pelaa kevätkauden Mestiksessä. (Kuva: @momentsbymeeri)

Kommentaattorivieras

HPK Naiset Akatemia kehittää pelaajia liigajoukkueelle: ”Haluamme kolmen kärkeen Mestiksessä”

Pelaajatuotannon omavaraisuus on tärkeää jääkiekossa sukupuoleen katsomatta. HPK Juniorijääkiekon alaisuudessa pelaavan naisten akatemiajoukkueen päävalmentaja Marko Peltoniemen mukaan tyttö- ja naisurheilijoille pitää olla uskottava polku liigatasolle.

– Tämä on ensimmäinen vuosi, kun HPK Naiset Akatemia on tällaisenaan olemassa. Yhden kahden kauden aikana tavoitteena on nostaa 5–6 pelaajaa liigajoukkueeseen ja pitemmällä aikavälillä useampi, Peltoniemi sanoo.

Noin puolet pelaajista on Hämeenlinnan seudulta, mutta muistakin seuroista on siirtynyt pelaajia joukkueeseen. Joukkueen nuorimmat pelaajat ovat syntyneet vuonna 2006, mutta mukana on myös kokeneita, 1990-luvun puolivälissä syntyneitä pelaajia.

– Heillä ura on siinä pisteessä, etteivät he välttämättä tavoittele enää isoja meriittejä, mutta nuoremmilla tavoitteet ovat korkeammalla.

Tavoitteet korkealla Mestiksessä

Syyskaudella joukkue pärjäsi länsirannikon lohkossaan hienosti. Mestis-paikan keväälle saavuttanut HPK oli ainoa joukkue, joka pystyi voittamaan Liigan alempaan sarjaan nousseen Lukon. Kevätkaudelle tulee toiset 16 ottelua ja sijoituspelit päälle.

– Kyllä tavoite on pärjätä Mestiksessä. Tähtäämme kolmen parhaan joukkoon ja sijoitusotteluihin, Peltoniemi sanoo.

Mestiksen joukkue aloitti viikko sitten koti- ja vierasotteluilla KJT Haukkoja vastaan. Molemmat väännöt venyivät voittolaukausiin asti HPK voitettua avauskohtaamisen maalein 6–5. Keravalla KJT oli parempi lukemin 3-2. HPK:n menneen viikonlopun ottelut siirrettiin.

Kuuntele tallenteelta, mitkä Peltoniemi nimeää merkittävimmiksi eroiksi nais- ja mieskiekkoilijoiden valmentamisessa.

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

tammikuu 2022
ma ti ke to pe la su
« joulu   helmi »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
To Top