Kerhoradio somessa
Arguendo
Autiotalot-1
Hattula(1)
Herkkumaa_logo1
laatumuutot-1
kautopesu-1
kotipizza
rengasliike_kumiseta-1
omasp
Pancho Villa logo
tawastiagroup
vanhanalle
taitonelio
Romupiste
Team Sportia Hämeenlinna logo nettiin-1
viihdekeskushampton
Vitabalans_logo_2021_width 500px-1
assalkv-1
rtv

Uutiset

Tähtimaalivahti Noora Räty HPK:n mahdollisuuksista: ”Mitali on realistinen tavoite”

HPK Naisten maalilla torjuva maajoukkuemaalivahti Noora Rädyllä on ollut iso rooli joukkueen suunnanmuutoksessa. Naisten liigaa pelaava HPK tahkosi kuusi ensimmäistä peliään ilman suoria voittoja, mutta nyt alla on kolmen pelin voittoputki.

Viime viikonloppuna joukkue haki yllätykselliset voitot Oulusta ja Rovaniemeltä vain 12 pelaajalla, kun iso osa heistä oli jäänyt kotiin koronakaranteeniin. Kärpät taipui lukemin 1–3 ja RoKi 0–4.

– Olihan se mielenkiintonen reissu, kun bussissa oli tilaa. Kahdella kentällä väännettiin, ja kuusi pistettä otettiin kotiin. Pidettiin peli ihan simppelinä energiaa säästäen, puolustettiin hyvin ja hyödynnettiin muutamat maalipaikat, Räty sanoo.

Naisten kymmenen joukkueen liigassa Kiekko-Espoo on sarjan ylivoimainen suosikki. HPK lukeutuu tällä hetkellä keskikastiin.

– Ihmettelen jos Espoo ei voita mestaruutta, koska heillä on kolme kentällistä pelaajia maajoukkueesta. HIFK on helpommin horjutettavissa. Meillä on ihan realistiset mahdollisuudet yltää mitaleille, Räty sanoo.

Hämeenlinnassa hyvät olosuhteet

Seitsemän vuoden tauon jälkeen Suomen liigaan palannut Räty on viihtynyt Hämeenlinnassa. Naisten ohella hän harjoittelee HPK:n akatemian aamujäillä maalivahtivalmentaja Juha Lehtolan opissa.

– Hänellä on paljon annettavaa. Hämeenlinnassa on muutenkin hyvät harjoitteluolosuhteet. On poikkeuksellista, että joukkueen käytössä on oma pukukoppi ja kuntosali.

Normaalisti Yhdysvaltain Minnesotassa asuva Räty joutui jättämään syksyn MM-kisat väliin työkuvioiden takia, mutta seuraava tähtäin on olympialaisissa.

HPK Naiset kohtaa viikonlopun kotiotteluissaan lauantaina RoKin ja sunnuntaina Kärpät. Molemmat ottelut alkavat Metritiski Areenalla kello 14.

Kuuntele tallenteelta, millaista roolia lähes kaiken naiskiekkoilussa saavuttanut Räty olympiajoukkueesta tavoittelee ja mikä erikoinen syy viivytti hänen saapumistaan Hämeenlinnaan.

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi Kirjaudu sisään

Mitä mielessä?

Seuraava ottelu

Ottelukalenteri

syyskuu 2021
ma ti ke to pe la su
« huhti   loka »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
To Top