Teijo Savijoki: ”Liigakarsinnat pitäisi palauttaa”

Teijo Savijoki: ”Liigakarsinnat pitäisi palauttaa”

HPK:ssa 1970- ja 1980-luvuilla hyökkääjänä vuosia pelannut Teijo Savijoki palauttaisi karsintapelit jääkiekon korkeimman ja toiseksi korkeimman sarjatason välille. Savijoen pelivuosina 1. divisioonassa hyvin pärjännyt HPK pelasi karsintoja lähes joka kevät.

– Olen ollut kolme kertaa nousemassa ja kerran putoamassakin. Suljettu systeemi nousee aina aika ajoin keskusteluihin, mutta jos kysyy meiltä, jotka olemme karsintoja pelanneet, niin meidän mielestämme ne pitäisi palauttaa. Nykyinen systeemi ei ole hyvä eikä palvele urheilua, Savijoki sanoo.

Savijoki on aktiivinen puuhamies HPK:n alumnitoiminnassa. Hän on istunut pitkään Liigan valtakunnallisen alumniyhdistyksen hallituksessakin.

– Meillä taitaa olla listoilla noin 120 entistä HPK-kiekkoilijaa, ja 20-25 ukkoa saadaan yleensä tapahtumiin ja alumniotteluihin enemmänkin. Nyt on harmi, että toiminta on jäissä, mutta toivottavasti ensi kaudella palataan taas normaaliin.