Kerhoradio somessa

HPK:ssa huipulle noussut Toni Saarinen: “Kyllä ujostutti, kun Rafalski veti shortseille”

Kommentaattorivieras

HPK:ssa huipulle noussut Toni Saarinen: “Kyllä ujostutti, kun Rafalski veti shortseille”

HPK-lähtöisistä pitkän linjan ammattilaiskiekkoilijoista Toni Saarinen pelasi vuosikausia Lahdessa ja Itävallassa. Läpimurtonsa liigatasolle hän teki kuitenkin nimenomaan Hämeenlinnassa.

– Kun ensimmäinen liigapeli koitti, niin kyllä siinä oli räkänokalla vetelät housussa. Joukkueessa oli kovia jätkiä, Adrijevskit ja Jalot ja kumppanit… Kun Brian Rafalski veti pukukopissa shortseille metrin paksuisine reisineen, niin pientä poikaa ujostutti, Saarinen muistelee.

Suomen vuosilta kirkkaimmaksi tähtihetkeksi jäi liiganousu Pelicansin kanssa. Lahdesta matka jatkui Itävaltaan, missä hyökkääjä viihtyikin toistakymmentä vuotta. Itävallan kakkossarjassa hän rikkoi useita ennätyksiä.

– Ihmisiä hallit täynnä ja karnevaalitunnelmaa. Välillä oli vähän uhkaaviakin tilanteita aggressiivisten vierasyleisöjen edessä, mutta tunnelma oli aina kohdallaan. Sieltä jäi paljon hyviä muistoja.

Itävallasta palattuaan Saarinen asettui perheineen Tuulokseen. Kerhoradion lähetyksessä perjantaina vieraillut “Toke” ei ole jättänyt lajia kokonaan, sillä vapaa-aikanaan hän valmentaa Sisu Hockeyn junioreita.

Seuraava ottelu

Ilves — HPK (Aikataulussa)

Hakametsän jäähalli, Tampere

Ottelukalenteri

tammikuu 2021
ma ti ke to pe la su
« joulu   helmi »
 123
456710
111213141517
18212224
2527283031
To Top