HPK:n uutta kanadalaispuolustajaa luonnehditaan Pohjois-Amerikassa saaliiksi: ”Detroitin ykköslupauksia”

HPK:n uutta kanadalaispuolustajaa luonnehditaan Pohjois-Amerikassa saaliiksi: ”Detroitin ykköslupauksia”

HPK ilmoitti tiistaina solmineensa yksivuotisen pelaajasopimuksen 20-vuotiaan kanadalaispuolustaja Jared McIsaacin kanssa. Vasemmalta laukova McIsaac on Detroit Red Wingsin sopimuspelaaja ja lainassa HPK:ssa.

McIsaac on pelannut viimeiset neljä kautta kanadalaista QMJHL-juniorisarjaa ja on Detroitin toisen kierroksen NHL-varaus (järjestysnumerolla 36) vuodelta 2018. Lisäksi McIsaac on edustanut Kanadan U20-maajoukkuetta kaksissa MM-kisoissa.

Moni osa-alue kunnossa

Kanadassa jokainen NHL-varaus perataan läpi analyyttisesti mediassa. Detroitin pääjulkaisun Detroit Free Pressin mukaan McIsaacilta jäi väliin noin puolet viime kauden alkupuolen otteluista olkapäävamman takia. Kuntoutuminen sujui kuitenkin hyvin, koska QMJHL:ssa hän teki 19 pistettä kahdessa eri seurassa (Halifax ja Moncton) pelatuissa 28 ottelussa sekä seitsemän MM-kisoissa Kanadan kultajoukkueessa. Edelliskaudella hän pelasi täyden kauden nakutellen Halifaxissa 62 pistettä 53 ottelussa.

Wingingitinmotown.com-sivuston mukaan Trurossa, Nova Scotiassa syntynyttä McIsaacia saattoi luonnehtia ”saaliiksi” vuoden 2018 draftissä, koska moni piti leftin puolustajaa ykköskierroksen varauksena: ”Pelaajatarkkailijat ylistivät lähes kaikkia osa-alueita hänen pelissään. Luistelu ja kiekonkäsittely ovat hänen parhaat avunsa. Hän ei arkaile kuljettaa kiekkoa hyökkäyksiinlähdössä tai avata ripeästi keskialueelle. Hän on kehittynyt urallaan nopeasti, ja Red Wings on asettanut syystäkin odotuksia kahden suunnan puolustajaan, joka on NHL-joukkueen ulkopuolisista pakeista lupaavimpia.”

Sivuston mukaan isoimmat kehityskohteet McIsaacin pelissä ovat tasaisuuden puute ja ajoittaiset väärät pelivalinnat: ”Pelaajana hän on vielä raakile. Kovuutta ja kokoa riittää (185 cm, 87 kg), mutta jämäkkyyttä tarvitaan lisää.”

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivolan mukaan joukkue pyrki suoriutumaan kaudesta epävarmojen aikojen takia ilman ulkomaalaisia, mutta sopivia suomalaispuolustajia ei ollut markkinoilla vapaana.

McIsaacilta jää todennäköisesti osa ensimmäisistä liigaotteluista pelaamatta karanteenin takia.